Babić Zvezda
Izvor: Instagram

Još prije početka aktuelne sezone bilo je jasno da će Crvena zvezda morati da radi na raščišćavanju igračkog kadra. Najprije je prodat Željko Gavrić da bi danas i zvanično otišao Srđan Babić.

Iako je bio projektovan za startnog štopera i kao neko ko bi trebalo da odmijeni Nemanju Milunovića, Babić od dolaska iz Sosijedada nikako da se ustali u Zvezdi.

Baš zbog planova trenera Dejana Stankovića ljetos je odbijena ponuda Brage u iznosu 1.300.000 eura plus 10 odsto od narednog transfera.

Međutim, procjena je bila da će Babić biti idealan parnjak Aleksandru Dragoviću u srcu odbrane Zvezde. I bio je. Ali, samo jedan meč.

Nakon toga ga je trener Stanković sklonio iz tima, pa na prethodne dvije utakmice uopšte nije ni bio u protokolu.

Kako su tu još i Miloš Degenek, Radovan Pankov uz mladog Strahinju Erakovića koji predstavlja bonus fudbalera, jasno je zašto je Babić morao da ide.

Juče je stigla ponuda Vitorije Gimaraeš koja je nudila 600.000 eura plus 50 odsto od naredne prodaje, ali je trku na kraju dobila Almerija.

Španski klub će Babića dovesti na pozajmicu u trajanju od godinu dana nakon čega će u slučaju određenog broja utakmica talentovanog štopera i plasmana u Primeru ta pozajmica prerasti u trajan transfer.

Očekuje se da Babić već u toku sjutrašnjeg dana otputuje u Španiju, odradi ljekarske preglede i stavi paraf na ugovor poslednjeg dana prelaznog roka.

Ostavio je Babić već dobar utisak na Pirinejima gdje je prošle sezone branio boje portugalskog Famalikaa, a u narednoj će se dokazivati u španskoj Segundi.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име