Mitar Mrkela

Na klupi Srbije je veoma napeta atmosfera pred duel sa Portugalom.Srbe sjutra čeka težak meč, a toga je svjestan i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

– U novo takmičenje ušli smo, osjetilo se to u igri sa Ircima, pod utiskom izostanka propusnice za Evropsko prvenstvo. U tih 90 i kusur minuta pobijedili smo i pritisak i protivnika, iz minusa stigli do pozitivnih stvari i onog najznačajnijeg, do bodova. Važna, mnogo važna pobjeda – rekao je Zvezdin sportski direktor za Sportklub.

On je ubijeđen u to da je Srbija sposobna da postigne dobar rezultat na sjutrašnjem meču.

– Kad smo se izborili za pobjedu nad Irskom, sada idemo dalje, vedrije, raspoloženije… Kako će biti u subotu? Optimizam je moja vodilja, nadam se dobrom rezultatu, Piksi zna šta radi, čovjek ima mentalitet pobjednika.

– Posle svega, da zaključim: uz ogromno poštovanje Portugalaca i niza komplimenata na adresu supertalentovane nacije, kvaliteta na svim pozicijama u timu, ponoviću da vjerujem u Piksija. I Srbiju.

Dok Zvezdin sportski direktor obavljao funkciju direktora mlađih kategorija u Fudbalskom savezu Srbije dobro se upoznao sa portugalskom ekipom. Kada se Srbija sastala sa Portugalom na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2013. godine.

– Gaćinović je na tom meču izjednačio na 2:2 pred kraj polufinala, penali su zatim odveli Srbiju u finale sa Francuskom, gdje je pogotkom Andrije Lukovića, na asistenciju Aleksandra Mitrovića, najdominatnijeg igrača turnira, odlučen pobjednik u Litvaniji. Prvi veliki fudbalski trofej za zemlju pod imenom: Srbija. Selektor: Ljubinko Drulović.

– Još nešto, na tom skupu mladosti, za Portugalce je igrao Kanselo, neizostavni dio današnje seniorske selekcije. Godinu kasnije, na EP u Mađarskoj, Srbija je stala u polufinalu, regularni tok sa Portugalom, čiji je dres nosio i Andre Silva, izbor aktuelnog selektora Fernanda Santoša, završen je bez golova, onda su na red došli jedanaesterci i ispali smo…

Upravo je plasman na tom Evropskom prvenstvo omogućio selekciji Srbije da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Novom Zelandu gdje je osvojena titula prvaka svijeta.

– Pa ipak, sam plasman među četiri najbolje evropske reprezentacije omogućio nam je svjetsku smotru na Novom Zelandu i zlatne medalje. Komandant: Veljko Paunović – zaključio je sportski direktor Crvene zvezde.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име