Bah: Treba smanjiti broj međunarodnih takmičenja

13
158

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta(MOK), Tomas Bah najavio je danas da će ubuduće biti manje sportskih međunarodnih manifestacija zbog pandemije koronavirusa.

“Možda ćemo morati pažljivije da sagledamo širenje sportskih događaja. Postoji finansijski pritisak na organizatore” – kazao je prvi čovjek svjetskog sporta.

Bah smatra da će se na trenutnu zdravstvenu krizu u svijetu nasloniti i ekonomska kriza koja će imati negativan uticaj i na sport.

Dalje smatra da će sport morati da uđe u programe nacionalnih Vlada za ekonomsku podršku.

MOK je zbog troškova odlaganja Olimpijskih igara za narednu godinu, koji se procjenjuju na više stotina miliona dolara, predložio uštedu nivca prilikom njihove ponovne organizacije.

Međutim, mogli smo čuti i neke najave o mogućem novom odlaganju Igara.

Predsjednik Organizacionig odbora, Joširo Mori je izjavio da će one biti otkazane ukoliko se ne održe sledećeg ljeta.

To je potvrdio i japanski premijer Šinzo Abe, rekavši da Igre neće moći da se održe ni sledeće godine ako se ne suzbije pandemija koronavirusa.

“Olimpijske igre moraju da se održe na način koji pokazuje da je svijet pobijedio u bici protiv koronavirusa. U protivnom, biće teško održati Olimpijadu” – izjavio je Abe u parlamentu, odgovarajući na poslaničko pitanje.

Povodom ovih izjava čula su se i razmišljanja nekih sportskih radnika, pa je tako prvi čovjek svjetske atletike, Sebastijan Kou izrazio nadu da će se Igre u Tokiju naredne godine normalno održati.

“Iskreno se nadam da će pandemija proći i da će se Olimpijske igre u Tokiju normalno održati” – bio je optimističan Kou.

13 KOMENTARA

  1. Treba prorediti kupove konfederacija, kontinetalna takmicenja, nebitna sajamska takmicenja dvoranska, otvorena…Olimpijada i parolimpijada da se odrzava normalno svake cetvrte godine

  2. Naravno da treba smanjiti i bez korone,igranje fudbala tj.lige sampiona, i evro lige u kosarci sa manje utakmica,onako igraci postaju gladijatori igrajuci svakih 3,4 dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име