Iz Podgorice stiže predlog za završetak ABA lige!

21
114

KK Budućnost smatra da je veoma važno da se četiri prvorangirane ekipe sukobe u završnici ABA lige u toku jula mjeseca, bilo to pred punim ili praznim tribinama.
Play off bi takođe bio odigran u istom mjesecu. Ostavljajući mogućnost završetka sezone i održavanja final four-a

Takođe su predložili da ove godine iz ABA lige niko ne bude eliminisan i da se ne igra baraž. Na taj način bi u narednoj takmičarskoj sezoni ABA lige umjesto 12 klubova, igralo 14 klubova. ABA 1 liga bi bila po automatizmu dopunjena sa dva kluba iz ABA 2 lige.

O konačnoj odluci o završnici ABA lige, play off-u ili final four-u govorilo bi se na sjednici ABA lige koja bi se održala putem video poziva. Sjednici bi prisustvovali predsednici prva četvoroplasirana kluba, predsednik ABA lige Domagoj Čavlović, direktor Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović. Na taj način bi donijeli zajedničku, samim time i konačnu odluku. Da bi se donijela validna odluka potrebno je da isti stav podrži više od polovine ukupnog broja klubova. Dakle sedam klubova.

Podgorički klub poručuje da ne postoji drugi način na koji bi se završila ovogodišnja sezona ABA lige, osim da se odigraju utakmice. Naveli su da je proglašenje šampiona bez odigranih utakmica, van sportskog duha i da bi se na taj način favorizovala određena ekipa kako u ovoj sezoni tako i u narednoj.

Sa druge strane predsednik Partizana Ostoja Mijailović poručio je da se play off ili odloži ili otkaže i šampion proglasi na osnovu plasmana u regularnom dijelu takmičenja, jer ne želi da se te utakmice igraju bez prisustva publike.

Trenutno stanje na tabeli:


1.Partizan NIS
2.Budućnost VOLI
3.Crvena zvezda MTS

4.Cedevita Olimpija

21 KOMENTARA

  1. Čelnici Budućnosti su previše optimistični da bi moglo u julu da se održi , ali slažem se da bi sledeće sezone moglo trebalo da učestvuje 14 klubova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име