Četvrtak, 23 Marta, 2023
Kolumne

Kolumne

Vječiti rivali 2022/2023 – Ko će osvojiti Balkan?

Početkom ovog vijeka u igri pod obručima, mečevi Partizana i Crvene Zvezde nijesu nosili preveliku napetost, obzirom da je razlika među vječitim rivalima bila evidentna. Partizan je pod dirigentskom palicom Duška Vujoševića bio dominantan u regionalnom takmičenju i domaćem prvenstvu, a tokom tih godina je imao i zapažene uloge u Evroligi.

Andrij Ševčenko #7 – plavokoso čudo u kopačkama

Bile su to poslednje godine prošlog vijeka kada je na fudbalskom nebu zasjala jedna nova zvijezda. U dresu Kijevskog Dinama, sa destkom na leđima, plavokosi momak po imenu Andrij Ševčenko se ''šalio'' sa timovima kakvi su bili Barselona i Real Madrid.

Lebronov prsten koji vrijedi za tri titule!

Lebron Džejms je ove sezone oborio rekord za koji se vjerovalo da će ostati nedostižan za još 50 godina - postao je najbolji strijelac...

Crnogorski fudbal u 2023. – stare sile, nove snage i novi problemi

Prošla je decenija ipo otkako nezavisno postoji crnogorski klupski fudbal.

Svjetski kup 2023 sa lica mjesta – Skup majstora u Podgorici

Uvijek je lijepo kada se u našem okruženju odigravaju veliki sportski događaji, te kada naše federacije i organizacije imaju ulogu domaćina najvećim imenima u svijetu sporta.

NBA 2K23 – Takmičenje ili senzacionalizam

Decenijama unazad, NBA liga je imala status uzvišenog sportskog doživljaja u kom je akumiliran tjelesni, sportski i takmičarski spektakl.

Južni Sudan – 95% siromašnih za bezuslovnu košarkašku ljubav!

Priča o košarkaškoj reprezentaciji Južnog Sudana pretenduje da bude najbajkovitija i najčudnija koju je sportski svijet ikada video! Mnogi kultni sportski filmovi i serije snimaju...

Duh Afrike na čelu tabele #1

Prije par decenija, fudbalski poredak je bio takav da se napadačka čarolija tražila uglavnom u Južnoj Americi ili na teritoriji Starog kontinenta.

Bogdan Bogdanović #13 – Poslednje Partizanovo remek djelo

Dugo vremena je KK Partizan bio personifikacija dominacije u igri pod obručima na teritoriji ex-Yu. Tim pod vođstvom Duška Vujoševića je pomjerao granice bez obzira na skroman budžet za evropske prilike.

Roberto Karlos – Detonacija sa brojem 3

Krajem prošlog, a početkom novog stoljeća su privilegovana bila djeca koja su u svojim domovima imala SONY Play Station 1.

NAJNOVIJE