ABA liga izdala saopštenje

79
299
izdala
izdala
ABA liga je danas izdala saopštenje nakon video sastanka na kojem su bili prisutni čelnici lige i predstavnici svih klubova.

Iako se tokom dana moglo na nekim portalima iz Srbije procitati da je došlo do verbalnog sukoba između predstavnika Budućnosti i Partizana, u saopštenju se navodi da je atmosfera bila veoma konstruktivna.

Dogovoren je glavni cilj da sezona bude okončana na parketu.

“U konstruktivnoj atmosferi, ako se uzmu u obzir sve relevantne okolnosti, klubovi ABA lige postigli su dogovor da je neophodno iskoristiti sve opcije kako bi sezona bila završena na parketu, kada za to budu stvoreni uslovi u skladu sa preporukom relevantnih zdravstvenih službi i lokalnih vlasti.

U skladu sa tim, glavni cilj ABA lige je da sezona bude završena u postojećem i unaprijed određenom formatu . Istovremeno, ABA liga je izdala saopštenje da će pratiti razvoj pandemije i analizirati postojeće alternativne završnice koje bi bile aktivirane ukoliko to situacija bude zatijevala, a o njima će biti diskutovano na sledećoj Skupštini.

Klubovi su postigli dogovor da je zdravlje apsolutni prioritet i da liga, klubovi, igrači, treneri, sudije treba da zadrže aktivnu ulogu u borbi protiv koronavirusa. Klubovi će nastaviti da sarađuju i da razmjenjuju informacije i ideje sa ciljem boljeg razumijevanja situacije i donošenja najbolje moguće odluke u interesu ABA lige“- kaže se u saopštenju.

79 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име