Žakelj
Twitter/Žakelj
Na pres konferenciji na kojoj je otkriveno novo ime kluba i sponzor, trener SC Derby-ja Andrej Žakelj se obratio medijima i pričao o sezoni koja je pred nama.

„Projekat mi je predstavljen kao višegodišnji, da se razvijaju mlađi igrači, a ovo je velika prilika da pokažem da to mogu da radim. ABA liga je magnet za trenere, još slažemo ekipu, upoznajemo se. Mislim da ćemo još bolje izgledati kada dovedemo još jednog igrača, koji bi uskoro trebalo da stigne”, istakao je Žakelj.

Ekipa je u potrazi za plejmejkerom.

„Imamo dva-tri imena o kojima još pričamo. Tražimo baš specifičan profil igrača, jer je ovo mlada, neiskusna ekipa i nije lako naći igrača koji ima kvalitet da pomogne. Danonoćno radimo na tome.”

Rano je da kažem gdje ćemo biti, ali ja imam visoke ambicije, želim da što budemo što bolje plasirani. Opstanak u ligi nam je prvi cilj, ali želim da igrači pokažu da mogu da igraju na ovom nivou. Zato puno radimo, ali biće potrebno i strpljenja i čekati igrače, jer možda na početku nećemo biti pravi” – rekao je Žakelj.

Milić Starovlah je jedan od igrača koji je nastupao i u ABA i u ABA 2 Ligi.

„Mislim da imamo skroz korektnu ekipu. Šansa ćemo tražitu u agresivnosti, mladosti, trčanju, svi smo svjesni da je ovo veliki izazov za nas. Mlada smo ekipa i moramo da se iskažemo borbenošću”, istakao je Starovlah.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име