Ajzea Tomas
Izvor: Facebook

Legenda NBA lige Ajzea Tomas pričao o Nikoli Jokiću i Vladi Divcu iz svoje perspektive.

Nekadašnji košarkaš najjače lige na svijetu, istakao je svoje utiske koje je stekao gledajući srpske proslavljene košarkaše na poziciji centra Nikolu Jokića i Vladu Divca.

Svojevremeno sjajni bek Pistonsa, je svoju čitavu profesionalnu karijeru proveo u Detroitu, a čak 12 puta je bio učesnik NBA All-Star utakmica, čak je i proglašen za jednog od 50 najboljihn igrača u istoriji NBA lige, a takođe je i član Kuće slavnih.

Ajzea Tomas smatra da je Jokić redefinisao ulogu centra svojim briljantnim asistencijama, uz naglasak na Nikolin izvanredan talenat za dodavanje bez gledanja.

“Moj prvi utisak o Jokiću je da je toliko neuobičajen. Znate na šta mislim? On nije brz, ne skače visoko, ali je tu i odradi posao. Sjećam se kada sam pričao sa Skotom Hejstingsom(bivši centar Niksa, Hoksa, Hita, Pistonsa i Nagetsa) o njemu. Hejstings mi je govorio da moram da gledam tog klinca Jokića, jer će promijeniti način na koji ljudi gledaju na centre. I što sam ga više gledao on je bio nadareniji dodavač. Nevjerovatno je nadaren kao dodavač. Tajming, na vrijeme pronađe igrača bez gledanja. Tada znate da je on prava stvar.” – kazao je Tomas.

Divac je takođe bio izvrstan visoki dodavač i grač koji je znao da riješi utakmicu.

“Moj prvi utisak o Vladu sam stekao dok sam ga gledao sa kako igra sa Tonijem Kukočem. Morali ste da ih gledate na TV. Bili su mladi, bili su dobri. Oni su zaista mijenjali igru, preokrenuli su je. Toni je bio potcijenjen, nije dobio dovoljno zasluga, ali Vlade je bio sjajan dodavač i ispostavilo se i pobjednik!” – dodao je dvostruki osvajač NBA lige.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име