ALEKS MUMBRU: Zvezda se mnogo pojačala

Trener Valensije Aleks Mumbru govorio je pred evroligaški okršaj protiv Crvene zvezde Meridianbet.

Valensija dočekuje Crvenu zvezdu Meridianbet u momentu kada je vezala pet poraza u Evroligi, dok je u posljednjih pet utakmica u Endesa ligi izgubila čak tri puta.

”Sve je to normalno. Imali smo povrede i komplikovan raspored. Kada podjeđujemo smeta mi euforija, tim je dobar. Na nas utiču porazi, ali jedva čekamo da radimo dalje.” istakao je Aleks Mumbru.

Pozitivno za Valensiju je to što se Jović vratio u tim, ali baš u tom meču izgubili su od Bilbaa.

”Prošlost ne može da se promjeni. Kada pobjediš, nemaš vremena da slaviš. Kada izgubiš, moraš naprijed. Pred nama su tri utakmice koje zahtjevaju mentalnu i fizičku snagu. Moramo da naučimo iz posljednjeg poraza, da ga ne zaboravimo ali i da idemo dalje. Da ne kukamo. Što nam se dešavalo, da mnogo žalimo za porazima u utakmicama koje smo mogli da dobijemo. Da prenesemo sve na naredne mečeve i pitamo se „zašto“. Sada moramo da razmišljamo samo o Crvenoj zvezdi.” ističe Mumbru.

U Crvenoj zvezdi Meridianbet vidi izuzetno teškog protivnika.

”Odličan tim koji nije počeo najbolje u Evroligi, ali polako se popravlja. Mnogo su se pojačali ovog ljeta, doveli četvoricu igrača koji znaju sa loptom. Imaju dobru spoljnu liniju i veoma mobilnu unutrašnju igru. Postoji mnogo načina na koji tim iz Beograda može da poentira i mi moramo to da zaustavimo.” zaključio je Aleks Mumbru.

Postavi odgovor