Avramović nakon Budućnosti: Utakmica je bila važna, da oduzmemo taj poraz od Zvezde

Aleksa Avramović bio je jedan od junaka za veliku pobjedu.

Aleksa je zabilježio 17 poena, 5 asistencija i čak 6 ukradenih lopti, pored njega blistao je i Smailagić sa 20 poena (šut iz igre 9/13) i 7 skokova za indeks 24. Aleksa je ipak odigrao partiju sezone uz fantastičnu timsku odbranu te je zabilježio dvije ključne krađe, time je sebi omogućio zakucavanje i lake poene.

– Utakmica je bila mnogo važna, da oduzmemo taj poraz od Zvezde u gostima, gdje smo odigrali lošu utakmicu, ali smo je zaboravili. Mi smo sve te “male” utakmice dobili relativno lako i to je osnov za pravljene dobre sezone. A ove utakmice su krem, moraju da se pobjede za plasman u vrhu. Želimo da imamo prednost domaćeg terena na kraju sezone i moramo da pobjeđujemo ekipe kao što su Budućnost, Cedevita Olimpija i Zvezda. Siguran sam da smo ovakvim pristupom u odbranim na pravom putu.

Škripalo je u napadu u trećoj četvrtini, nedostajao nam je i Jam koji se požalio na bol u nozi. Utakmicu smo prelomili sa četiri ukradene lopte u poslednjoj dionici i 10 lakih poena u kontri. To je model kojim treba da igramo, na kraju smo imali 12 ukradenih lopti iz kojih smo proizveli minimum 20 poena – rekao je Avramović.

– Prethodnih utakmica smo nešto slabije trčali, međutim, protiv Lijetkabelisa i Budućnosti smo stvarno dobro trčali i postigli 20 do 30 poena iz toga. Što je jako važno, veliki zalog za utakmicu koja se igra 40 minuta i to je veoma dug period, svaki koš je važan, svaki posed bitan. Oni su se vratili, ali sve u svemu, uspjeli smo iz toga da se izvučemo i privedemo meč kraju – ističe Avramović.

3 Komentara

  Stvarno sve pohvale za njega i to kako je igrao sinoc.. nevjerovatno!

  Odgovori

  Poraz od Zvezde je ostavio traga na njih… Motivacija se vjerovatno izgubila ali svakako dolaze novi protivnici na koje treba obratiti paznju.

  Odgovori

  Ne treba stajati tamo gde je bilo loše, samo naprijed bez osvrtanja na lose trenutke

  Odgovori

Postavi odgovor