Avramović
Izvor: Twitter
Aleksa Avramović bio je jedan od junaka za veliku pobjedu.

Aleksa je zabilježio 17 poena, 5 asistencija i čak 6 ukradenih lopti, pored njega blistao je i Smailagić sa 20 poena (šut iz igre 9/13) i 7 skokova za indeks 24. Aleksa je ipak odigrao partiju sezone uz fantastičnu timsku odbranu te je zabilježio dvije ključne krađe, time je sebi omogućio zakucavanje i lake poene.

– Utakmica je bila mnogo važna, da oduzmemo taj poraz od Zvezde u gostima, gdje smo odigrali lošu utakmicu, ali smo je zaboravili. Mi smo sve te “male” utakmice dobili relativno lako i to je osnov za pravljene dobre sezone. A ove utakmice su krem, moraju da se pobjede za plasman u vrhu. Želimo da imamo prednost domaćeg terena na kraju sezone i moramo da pobjeđujemo ekipe kao što su Budućnost, Cedevita Olimpija i Zvezda. Siguran sam da smo ovakvim pristupom u odbranim na pravom putu.

Škripalo je u napadu u trećoj četvrtini, nedostajao nam je i Jam koji se požalio na bol u nozi. Utakmicu smo prelomili sa četiri ukradene lopte u poslednjoj dionici i 10 lakih poena u kontri. To je model kojim treba da igramo, na kraju smo imali 12 ukradenih lopti iz kojih smo proizveli minimum 20 poena – rekao je Avramović.

– Prethodnih utakmica smo nešto slabije trčali, međutim, protiv Lijetkabelisa i Budućnosti smo stvarno dobro trčali i postigli 20 do 30 poena iz toga. Što je jako važno, veliki zalog za utakmicu koja se igra 40 minuta i to je veoma dug period, svaki koš je važan, svaki posed bitan. Oni su se vratili, ali sve u svemu, uspjeli smo iz toga da se izvučemo i privedemo meč kraju – ističe Avramović.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име