Avramović
Izvor: Twitter
Aleksa Avramović je u julu 2021. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom, a kako kaže tu odluku je donio isključivo zbog Željka koji mu je velika motivacija.

“Fascinirala me je Željkova motivacija, istrajnost u treniranju, konstantno ukazivanje na ispravljanje grešaka i konstantno opominjanje da se greške ne ponavljaju. Sarađivao sam sa mnogo dobrih trenera, prije svega kroz reprezentaciju i svaki je imao neku svoju karakteristiku. Kod Obradovića me je ‘kupila’ nevjerovatna energija i motivacija sa kojom prilazi svakom treningu. Vidi se da ima želju da napravi nešto veliko sa nama. Tolerantan je, hoće da sačeka i istrpi grešku koju ponoviš i stoti put. Na terenu je iskren i realan, daje ti analizu i prije i poslije utakmice, šta si dobro i loše uradio, sve lijepo složi. Mislim da će biti dobra sezona za nas”.

On je nekoliko ljeta odbijao pozive iz Srbije, govoreći da ovdje može igrati samo za Borac iz Čačka.

“Zbog Željka Obradovića, isključivo zbog Željka. Pričao sam to više ljeta i ništa ne krijem. Stvarno se ne bih vratio da nisam imao Obradovićev poziv. Nema laži, nema prevare i nemam šta da krijem. To je bio moj stav koji se generalno nije promjenio. Međutim, kada imaš priliku da te trenira, na papiru, najbolji trener svih vremena, ne postoje nikakve barijere i zadrške. Ne postoje principi kad te Željko pozove. Igrao sam pet godina u inostranstvu, osjetio sam šta znači biti dio ACB i italijanske lige i evo me sada u Partizanu. I mnogo sam srećan” – izjavio je Avramović.

Aleksa je rođen 1994. i igra na poziciji plejmejkera. Za reprezentaciju Srbije je debitovao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini. Igrao je za nacionalni tim i tokom ljeta 2021. godine na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име