Ataman
Izvor: Twitter -Ergin Ataman

Trener košarkaša Anadolu Efesa, Ergin Ataman, imao je veoma zanimljivu konstataciju.

Turski tim igra fenomenalno poslednjih godina, aktuelni su prvaci Evrope i jedan od glavnih krivaca za tako nešto je trener.

Ergin Ataman je gostovao u podkastu Donatasa Urbonasa, u kom je interesantno riješio jednu hipotetičku nedoumicu.

– Nisam razgovarao ni sa kim iz NBA. Vjerujem da trenutno, u prethodnih pet godina u Evropi postoji mnogo dobrih trenera. Tehnički nivo Evrolige je zaista veoma kvalitetan. Postoji pet, šest ili sedam evroligaških trenera koji bi lako mogli da rade u NBA u budućnosti. Meni bi možda bilo i lakše jer mene ne bi bilo briga da li vodim Lejkerse, Kliperse, Netse ili Nikse. Ja već znam kako je, imam zvijezde u svom timu, njih traže NBA ekipe. Jedini problem bi mi bio što moj engleski nije savršen – izjavio je Ataman, pa potom dodao:

– Ipak, to nije veliki problem. Mislim da bih, ako bih dobio ponudu, popravio engleski za nekoliko mjeseci. Italijanski govorim savršeno, kao turski, jer sam radio u Turskoj. Ipak, treba znati da su ljudi u NBA prilično konzervativni po pitanju evropskih trenera, tako da ne vjerujem da ću dobiti ponudu. Ono što znam da bi nivo košarke koji trenutno imamo u Efesu mogao da se prenese u NBA. Da sada odemo da igramo u NBA, vjerujem da bismo došli do plej-ofa. NBA je veliki šou, veliko tržište i imaju stotinu izvanrednih igrača, ali svi osim prvih pedeset su dodirljivi, to se vidi u reprezentativnim takmičenjima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име