Bartomeu saz
facebook: bartomeu
Predsjednik Žordi Bartomeu kaže da je plan da se u naredne dvije-tri godine podijele sve licence za Evroligu i tako odrede svi njeni učesnici za duži period.

Ova najava može predstavljati još veću brigu za ABA ligu, jer i pored toga što je Bartomeu u više navrata govorio o značaju regionalne lige za evropsku košarku, pretpostavka je se da će se okrenuti ekonomski moćniijim i stabilnim klubovima.

Prvi čovjek Evrolige potrudiće se da do 2023. godine bude licencirano 18 klubova, tačno onoliko koliko ih se sada takmiči. Za regionalnu ligu postoji nada u proširenje Evrolige na 20 klubova, ali ta opcija je manje realna.

Do sezone 2023/24 želim da imamo 16-18 klubova sa višegodišnjim licencama i vlasnicima Lige. Liga šampina (fudbalska) ide ka većem broju utakmica, što je put kojim bismo takođe mi mogli da idemo u budućnosti. Sledeće godine biće dvije vajld-karte, ali nijedna od njih neće biti za Italiju”- kazao je predsjenik Evrolige prilikom svog boravka u Bolonji.

VJoš je istakao da pobjede neće predstavljati odrednicu za licence:

“Vrijeme je da sve sagledamo sa druge tačke gledišta. Ne možete u profesionalnoj ligi da se bavite samo konceptom pobjede po svaku cijenu. Potrebna je struktura, garancije za budućnost koje vam omogućavaju da investirate u projekat koji dovodi do investicija, kao što je Virtus. U ovom tužnom trenutuku za sve, imamo priliku da razmislimo o svemu, o dubokoj reformi”- zaključio je Bartomeu.

8 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име