Baskonija go
Baskonija - Himki / Twitter
Ovo nije sezona u kojoj Himki predstavlja opasnost po rivala na svim frontovima. Tako je bilo i u večerašnjem duelu sa Baskonijom koja je bila gost. Ekipa Duška Ivanovića je imala utakmicu u svojim rukama od prvog do poslednjeg minuta.

Brzih 9:0 na startu obećali su laku pobjedu. Veći broj razigranih igrača, držao je gostima sigurnu prednost, koju je Himki ugrozio tek u finišu prve dionice. Očekivano, Šved je povukao ruski tim, da bi Zajcev i Karacev donijeli -2, na nešto manje od tri minuta do pauze. Ipak, tu su stali domaćini, a Dragić je donio Baskoniji 24:14.

Jedina svijetla tačka Himkija, kao i u mnogim prethodnim utakmicama bio je Aleksej Šved, dok je Duško Ivanović mogao da računa i na koševe Petersa i Polonare. Nekako su Rusi ostali u meču tokom prvog poluvremena, uz 16 poena Šveda, ali gosti su bez previše muke od +2 stizali do +10. Fol je bio prvi strijelac španskog tima, koji je na poluvremenu vodio sa 47:37.

Treća dionica bila je najujednačenija na meču. Baskonija je pogađala, ali se Himki nije dao, te je imao spremne odgovore Šveda i Vialceva. Ključnu razliku za Špance držao je Giedraitis, ali i kvalitetnija odbrana u trenucima kada je Himki mogao da se približi. Iako su bili na +10, Španci nisu prelomili rivala, a u poslednjih deset minuta ušli su sa 14 poena prednosti.

Za odlučujućih deset minuta, Himki nije imao snage, te je ekipa Duška Ivanovića potvrdila pobjedu. Nakon trojke Vildoze, sredinom kvartala otišli su na 82:63, te je bilo pitanje kojom će razlikom slaviti. Sa druge strane, Rusi su bili bez poena više od dva minuta, a u sastavu Baskonije našli su se igrači sa manjom minutažom. Na kraju, Španci su upisali pobjedu rezultatom 89:67.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име