BATUM NAJAVIO KRAJ KARIJERE: Stižu dva sjajna ljeta

0
11
Batum
Foto: FIBA
Legendarni francuski košarkaš Nikolas Batum u razgovoru za Mundo deportivo govorio je o svojoj karijeri, a posebno se dotakao Olimpijskih igara 2026. godine.

Francuska za tri godine ima dobru priliku da se oprosti od plejade iskusnih košarkaša koji su već sada u poznim igračkim godinama, ali sa druge strane i čekaju novu mladu zvijezdu Viktora Vembanjamu koji bi trebalo da bude prvi pik na Draftu ove godine.

Nikolas Batum bi mogao uz Rudija Gobera, Evana Furnijea i Nanada De Koloa da bude lider reprezentacije koja će imati dobru priliku na svom parketu.

„Vraćamo se, imamo dobar tim, imamo Olimpijske igre kod kuće pred nama. Da vratiću se i povućiću se iz reprezentacije posle Olimpijskih igara. To je sigurno, ali imam još dva ljeta u kojima imam siguran ugovor u NBA. Dva sjajna ljeta stižu“, rekao je Batum.

Ovaj koašrkaš Klipersa sada ima 34 godine, a u vrijeme igara će imati 37. Ipak, njegova želja za košarkom u NBA ligi ne jenjava.

„NBA mi odgovara. Volim ovu ligu i dokle god imam šansu da ostanem iskoristiću tu priliku. U najboljoj sam ligi na svijetu, u najboljem timu na svijetu i hoću da iskoristim taj poklon“, dodao je Batum.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име