Bogdanović
Twitter/Bogdanović

Srpski košarkaš, Bogdan Bogdanović, polako ali sigurno priprema se za novu NBA sezonu, posle duge pauze, čije je dobar dio proveo u Srbiji.

Kada se sezona završila, Bogdanović je došao u Srbiju, gdje je odmarao i organizovao novi kamp za djecu.

Sada se Bogdanović dotakao brojnih tema, a govorio je i o svom kampu i njegovom značaju.

– To je poruka koju želimo da pošaljemo djeci. Htio sam da im pokažem kako je zapravo kada ste na parketu. Košarka je prava igra, nije video igra. Hoću samo da uzvratim, jer mi je košarka mnogo dala. Košarka mi je pomogla da naučim engleski jezik, napravila me je da budem čovjek kakav sam danas, pomogla mi je da proputujem svijet, upoznam mnoge ljude, naučim o drugim kulturama – rekao je Bogdanović i dodao:

– Možete da naučite mnogo i da zaradite mnogo novca. Ima i loših stvari kao i na svakom drugom poslu, a ja hoću da pomognem djeci da razumiju košarku – rekao je Bogdanović za “Atletik”.

Prisjetio se Bogdanović čak i svog djetinjstva.

– Gledao sam svoje idole kada sam bio mali i htio sam da budem kao oni. Igrao sam mnoge sportove, ali u košarku sam se zaljubio. Igrao sam i fudbal, odbojku, rukomet, bio sam dobar u svim sportovima, bio sam pravi sportista.

Igrao je povrijeđen u plej-ofu, ali ističe da mu nije žao.

– Povrijedio sam se u jednom trenutku, ne sjećam se šta se desilo. Igrao sam kasnije manje minuta. Uskoro sam se osjećao bolje, nisam vršio pritisak na koljeno i mogao sam da igram normalne minute. U plej-ofu nema vremena za oporavak na način na koji bi ti htio – kaže Bogdan.

Na krjau, ocijenio je i svoje partije u prethodnoj sezoni.

– Hoću da nastavim gdje sam stao. Hoću da budem još bolji i da dođem do vrha. Moj cilj je uvijek da pobijedimo, što nismo uradili, pa nisam zadovoljan. Imali smo dosta uspjeha, ali nikog to ne zanima sada. Moramo da zaboravimo prošlu sezonu, ovo je novi početak. Ko zna šta će se desiti ove sezone – zaključio je Bogdanović.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име