Bogdanović
Twitter/Bogdanović
Bogdan Bogdanović u svojoj trećoj zvaničnoj utakmici za Atlanta Hokse je konačno odigrao sjajan meč, prije svega šuterski.

Poslije meča je odgovarao na pitanja novinara koji prate Atlantu i tom prilikom tek najavio napredak na ličnom, ali i timskom nivou.

“Iskreno, još uvijek se ne poznajemo dovoljno. Novi smo jedni za druge, zajedno smo 4 nedelje i rano je za procjene. Ali pokazali smo talenat i želju da igramo zajedno. To je važno za početak stvaranja nečega velikog. Gradimo povjerenje među nama. Kada vidim 30 asistencija, mislim da možemo i više od toga, jer imamo igrače koji umiju da kreiraju”, rekao je Bogdanović.

Ima samo riječi hvale o Radžonu Rondu.

“Potreban nam je čovjek koji donosi iskustvo i sve što donosi u utakmicu pomaže ostalim igračima. Način na koji komunicira sa svima na terenu. Dugo je u ovoj ligi, zna šta treba da radi i mi mu vjerujemo”.

Upitan je o tranziciji iz Evrolige u NBA, budući da je uvršten u tim decenije najjačeg evropskog takmičenja.

“U prvoj godini sam pravio greške. Najveće razlike su u pravilima. U Evroligi je moguće biti agresivniji rukama. Na terenu su trojica sudija, vide sve i sviraju sve male kontakte pri šutu. U Evropi nema toliko lako dosuđenih faulova i nivo fizikalija i brzine je drugačiji”, rekao je Bogdanović i dodao:

“Morate da naučite vremenom, a i sam sam pravio takve greške. Bilo je potrebno vrijeme”.

Još uvijek se, kako kaže, prilagođava situaciji treniranja i igranja u uslovima pandemije koronavirusa.

“Iskreno, još uvijek se mučim da čujem prave pozive akcija. Zbog kovid situacije ne čujem dobro trenere koji nose maske na treninzima. Pozovu nešto, a ja na utakmici kažem nešto drugačije i saigrači me pitaju ‘šta si to pozvao’?. Čujem nešto potpuno drugačije. To je takođe problem koji imamo, ali borimo se sa time i momci su spremni da se žrtvuju, a treneri rade dobru stvar. Stvorili su slogan ‘Mi’ i stvarno se sve odnosi samo na nas”, istakao je Bogdanović.

21 KOMENTARI

  1. Jedna stara (ali istinita) anekdota. Utakmica Minesote krajem devetdesetih ili malo kasnije… Trener viče “Take your time!
    Igor Rakočević zatraži tajm-out. 🙂

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име