Bogdanović
Twitter/Bogdanović
Bogdan Bogdanović je u razgovoru za Igračku asocijaciju Evrolige dao interesantan intervju.

Prvo se osvrnuo na rad sa Duškom Vujoševićem.

“Sa Duškom Vujoševićem, više sam radio na svojoj igri. On me je učio više individualne stvari. Željko je neko ko želi da pobjeđuje. Nije mu bitno ko ste vi, koliko vam je godina, koliko ste mladi. Ako možeš da igraš, ti igraš. Možeš da pomogneš ekipi da pobjeđuje? Igraš! Ne možeš da se sakriješ. Očekuje da ima igrače koji pobjeđuju, ne brinu ga ugovori ni vaše godine. Igrate da biste pobjeđivali”, kaže Bogdanović.

Šta je najvažnije što je naučio od Željka?

“Mislim da sam mnogo toga naučio od njega. Posebno o igri, kako da je čitam, kako na nju da gledam iz drugog ugla. Ne bih da kažem da sam bio sebičan u Partizanu, ali jednostavno, neke stvari nisam vidio. Nisam vidio da ima i druga opcija. Kad radite na igri, mislite, ‘ako ne postignem koš, nisam dobar’. Kod Željka sam naučio taj drugi dio, o tom povjerenju među igračima. To košarku čini jednostavnom i za tebe samog. Ti i ja, zajedno. To me je naučio”, dodao je Bogdan.

Obradović je, kaže Bogdan, uvijek bio vrlo jasan.

“Ko god je želio da igra po svom, nije igrao. Kad sam i ja to pokušao, stavio mi je to do znanja. Ne samo meni, svima. To mi se dopadalo kod njega. U početku mi se to nije sviđalo, nikom nije svejedno na startu. Kad se vi osjećate dobro, svi se osjećaju dobro. Vidiš u čemu je uopšte stvar”, zaključio je igrač Atlanta Hoksa, Bogdan Bogdanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име