Simanić: Zvezda je bila ostvarenje dječačkog sna

2
6
Simanić
Izvor: Twitter
Boriša Simanić (23) se nije najbolje snašao u dresu crveno-bijelih, dok u Megu ove sezone igra na fantastičnom nivou.

On je za prvi tim Crvene zvezde debitovao još tokom sezone 2015-2016.

“U Beograd sam stigao sa 15 godina i već tada su ogromna očekivanja svi imali od mene. Bilo mi je teško… Veoma mlad sam ušao u prvi tim Zvezde, a zna se koliki pritisak nosi crveno-bijeli dres. Pričalo se da bi za nekoliko godina trebalo da budem na nekom baš visokom nivou. Možda se u početku nisam obazirao na priče, jer smo bili djeca, pa smo se igrali. Ali, kasnije je već to postajalo opterećenje” – izjavio je Simanić.

Potpuno iskreno je govorio o tome zašto nije otišao dalje kada je imao priliku.

“Htjeli su da me dovedu Barselona, Real Madrid i Baskonija. Mogao sam da odem u Španiju, ali roditelji nisu bili spremni da me tako mladog puste samog, a nismo imali uslove da mama ili tata krenu sa mnom. U međuvremenu se pojavila ponuda Zvezde i odlučio sam se za nju. To je bilo ostvarenje dječačkog sna. Velika prednost je bila što sam u Beogradu. Da se vratim unazad sve bih isto. Sigurno da dolazak nije bila greška. Cijela moja porodica navija za Zvezdu, ja sam oduvjek volio taj klub, tako da sam još kao mali sanjao da jednog dana zaigram u crveno-bijelom dresu” – rekao je on.

I sam priznaje da se u Zvezdu nije najbolje snašao i smatra da je trebalo da dobije veću šansu.

“Jednostavno događalo se da odigram nekoliko utakmica dobro, pa da onda uopšte ne igram. Mislim da sam mogao da dobijem malo veću šansu. Sigurno da ima do svakoga po nešto. Postojala je nekad i blokada, jer sam znao da je moguće da ću napustiti igru poslije samo jednog uzetog šuta, ako ne pogodim. Nije se sve poklopilo, a sada sam našao svoj put i mislim da sam tamo gdje treba. Naravno, ostaje žal što nisam ostvario u Zvezdi sve što se očekivalo i što sam želio” – rekao je Boriša.

Ističe da je problem možda bio do promjene trenera.

“Mislim da bi ciijela situacija u klubu, ne samo za mene, nego za cijeli tim, bila bolja da smo ostvarili određeni kontinuitet sa jednim trenerom. Bio je Radonjić, pa Tomić, Šakota, Obradović, pa ponovo Radonjić. Nije bilo lako privikavanje, pogotovo za mlade igrače” – izjavio je Boriša.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име