Caklis
Twitter/Caklis
Generalni sekretar FIBA, Grk Andreas Caklis, ima dobre vijesti za košarkaške navijače širom svijeta.

On je na obraćanju novinarima otkrio da je FIBA imala razgovore sa čelnim ljudima NBA i najavio kako vjeruje da će svi NBA igrači biti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Poznato je i da će finalni kvalifikacioni turniri biti održani od 22. juna do 4. jula u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji.

“Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi prije Olimpijskih igara. Vjerujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima”, rekao je Caklis.

“S naše strane, uvijek će biti mjesta viziji i fleksibilnosti, želimo da imamo mnogo igrača u ovom sportu. Prije godinu dana dvije nedelje u kalendaru bile su veliki problem. Ove godine smo vidjeli da ima prostora za fleksibilnost. Cilj FIBA je da ujedini košarkašku porodicu”.

Na pitanje o odnosima sa Evroligom, Caklis je odgovorio da “stvar napreduje” i da se može očekivati dogovor.

“Okolnosti su takve da je potrebno da sve sazri i da se nađe rješenje. Nećemo javno polemisati ili kreirati javnu polemiku. Imali smo razgovore sa Evroligom tokom godine, na nivou toga da se normalizuju odnosi i operativna komunikacija, ali ne i o stvarima iznad toga. Želimo da pojačamo komunikaciju sa vlasnicima akcija, sa 11 klubova”, zaključio je Caklis.

2 KOMENTARI

  1. A jel rekao nesto o tome kad ce teren da bude isti, kad ce pravila da se izjednace, kad ce utakmica da traje isto, lopte su im kao za vaterpolo, za igranje u mraku. Toliko dugogodinjeg necinjenja icega konkretnog i neznanje je zapanjujuce, sokantno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име