CEDEVITA OLIMPIJA DOBILA NOVO POJAČANJE: Dvejn Stjuart stigao u Ljubljanu

Dvadesetčetvorogodišnji američki košarkaš Dvejn DiDžej Stjuart Džunior stigao je u Ljubljanu i pojačao redove ekipe Cedevita Olimpije.

On je visok 196 centimetara, a u sezoni za nama nosio je dres Marineros de Puerto Plate iz Dominikanske Republike. Veći dio vremena od 2021. do 2023. godine proveo je igrajući za Sijuks Fols Skajfors iz Dži-Lige.

”Dvejn DiDžej Stjuart Džunior je još jedan igrač koji ulazi u sezonu pun motivacije. Sa 24 godine, ovo će mu biti prva sezona u Evropi, i želi da igra na najvišem nivou. On može igrati na svim spoljnim pozicijama. Takođe, visinom će nam pomoći i pružiti više opcija u našem napadu i odbrani.” rekao je trener Cedevita Olimpije, Simone Pjaniđani, pa nastavio:

”Pratićemo njegov proces prilagođavanja i razumijevanja evropske košarke iz dana u dan. Srećni smo što je postao deo Cedevita Olimpije, jer može doprinijeti na mnogo načina, ne samo postizanjem poena. Evropska košarka je nešto drugačija u odnosu na onu koja se igra u Dži-ligi, pa mu moramo dati vremena.”

Takođe, svoje utiske podijelio je i sam košarkaš.

”Divno je biti deo Cedevita Olimpije. Sa suprugom i sinom stigli smo u Ljubljanu sredinom nedjelje i već smo imali priliku da malo upoznamo ovaj grad, koji je, kao i cijela država, prelijep. Oduševljen sam i želim da ostvarimo što više pobjeda, da sa ekipom stignemo do plejofa u svim takmičenjima i doprinesem uspjesima od samog početka.” rekao je Stjuart.

U sezoni 2022/23 nosio je dres Skajforsa i prosječno bilježio 21.7 poena, uz 4.3 skoka i 3.4 asistencije po meču.

Tokom ljeta nastupao je u NBA ljetnjoj ligi za Vašington Vizardse, gdje je za 17 minuta na parketu u prosjeku imao učinak od 5.8 poena.

Postavi odgovor