Cibona odreagovala: Izjava je nesportska i zlonamjerna!

Izjava koju je dao trener Mornara Mihailo Pavićević je naljutila Cibonu.

Naime, Pavićević je nakon pobjede svog tima u Zagrebu (82:65), govorio o mladom Lovru Grnjidiću koji je trebao da bude u sastavu Barana prošlog ljeta.

To je naljutilo Cibonu, pa su odlučili da se oglase saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Navedena izjava koju smatramo iznimno nesportskom i zlonamjernom, a koja je i svojevrsni presedan u košarkaškom i sportskom svijetu, prije svega najviše govori o osobi koja ju je izrekla. Takve teze, koje su deplasirane i netačne, očito imaju za cilj negativno da utiču na atmosferu u i oko kluba. Iako možemo samo da nagađamo povod i razlog takvog nastupa, možemo jasno reći kako su takvi neprimjereni javni istupi samo osnažili naš kolektiv i potvrdili ispravnost odluke Lovra Gnjidića da nastavi da razvija svoju karijeru u KK Cibona.

Vođstvo KK Cibona čini i radiće sve kako bi zaštitila svoje igrače, stručni štab i čitavi Klub te će nastaviti da vidi sportsku politiku koja je usmjerena na razvoj mladih igrača. Lovro Gnjidić svojim je nastupima u KK Cibona potvrdio vlastiti sportski i ljudski kvalitet, a potvrdu igračkog razvoja dobio je izborivši se za mjesto u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji upravo kao igrač našeg kluba.

KK Cibona kao istinski sportski i košarkaški brend nije i neće, a bez da je prethodno prozvana, komentarisati druge klubove i igrače istih. Navedeno smatramo osnovom sportske kulture i fer-pleja te se nadamo kako će se na isti način odnositi i svi drugi subjekti u cilju zaštite našeg sporta”, navodi se u saopštenju Cibone.

Postavi odgovor