Cibona pred gašenjem, Cedevita Olimpija se rasipa

44
291
Da se Cibona nalazi u veoma teškoj materijalnoj situaciji dokazuje i činjenica da od nedavno ima samo jednog zaposlenog.

Dvostruki šampion Evrope, dvostruki pobjednik Saporta Kupa, jednog Kupa Koraća, osvajač jednog trofeja regionalne Aba lige, kao i 19 titula prvaka Hrvatske, tri domaća Kupa, ali i 11 trofeja u bivšoj Jugoslaviji – a sad je pred gašenjem.

Desetoro zaposlenih je dobilo otkaz uz sporazumni raskid ugovora. Trenutno jedini, zvanično zaposleni je direktor Domagoj Čavlović.

“Ja sam odgovorna osoba i moram da vodim klub, a u tome mi pomažu i neki od onih koje sam poslao na berzu rada. Inače, sebi sam smanjio platu 50%” – kazao je Čolović.

Cibona je takodje raskinula ugovore sa šest igrača.

Uglavnom su to košarkaši koji su imali jednogodišnji ugovor ili oni kojima je trebao da istekne na ljeto, pa smo raskinuli saradnju sa Gibsonom, Rebecom, Katićem, Novčićem, zasad i sa Bilinovcem. Naravno, uz mogućnost da sa nekima obnovimo saradnju kada počnemo da pravimo ekipu za sledeću sezonu.”

Međutim, sportski direktor Cibone je naglasio da zbog aktuelne situacije, klub nema prihoda i da takvo stanje može da poljulja svakoga, a da je trenutno jedini spas pomoć vlasti grada Zagreba.

Cibona
KK Cedevita Olimpija

Još jedan tim Aba lige, Cedevita Olimpija pokušava da preživi u ovim teškim uslovima i zbog toga je primorana da raskine ugovore sa pojedinim igračima.

Neposredno pred prekid sezone, klub je ostao bez Marka Simonovića. Prije mjesec dana je otišao Majk Cirbes, a sada je prekinuta saradnja sa još dvojicom, Filipom Krušlinom i Andrijom Stipanovićem.

Još nije izvjesno kada će se Aba liga nastaviti i vjerovatno će i ostali timovi pretrpjeti velike promjene. A vidjećemo šta će Cibona uraditi.

44 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име