Čović
Twitter/Čović
Prvi čovjek Crvenve zvezde Nebojša Čović bio je gost jutarnjeg programa Prve televizije.

Zvezda uvijek najavljuje zemljotres. Svako ima pravo da opisuje, Zvezda je izgubila sa velikim rezultatom, bilo je to neočkivano i za mene, mislio sam da ćemo sa Sašom biti 3 godine ali to se dogodilo, vidjeli ste stanje ekipe i to je rezultat sinoćne loše igre i neuobičajenog rezultata. Olakšavajće je što su Klipersi izgubili 51 razlike. Lotpa je okrugla, morali smo ovo, žao mi je što došlo do toga i sada je Radonjić“.

Nakon Bajerna Radonjić se vraća u Zvezdu, po drugi put.

“Zvao sam Dejana na razgovor, pričali smo sat i po dva, sjutradan je razmislio i dobili smo potvrdu da hoće da se vrati i da zajednički nastavimo sezonu. Nemamo publiku, sponzore, nemamo mnogo čega, ne kukam ali tako je, ne odustajemo od ciljeva. Mi smo na polusezoni, imamo još 16 kola u EL i 12 u ABA, sve to mora da stane na osnovne ciljeve, osvajanje domaćih titula i pokušaj da u Evroligi uradimo što više” – rekao je Čović.

Da li će biti promjena u igračkom kadru?

“Mi smo do sada iskoristili 18 od 20 igrača, tu se kriju određene promjene, naravno trener i stručni štab određuju ko će doći, a naše je da to sprovedemo u djelo u skladu sa mogućnostima. Početkom sezone Zvezda je bila ko mašina i onda smo pali dolaskom Ročestija i Brajanta, a sada je i Saša otišao.” – rekao je Čović i nastavio:

“Oni se nisu uklopili u tim, nije bilo hemije, a i teško je igrati Evroligu i ABA ligu u ovom tempu, iako je to Zvezda godinama radila. I imamo neprijateljski pristup u regionu kada je Crvena zvezda u pitanju i kada su prisutne određene “udruge”. Cijelo ljeto smo se bavili nevažnim stvarima, glupostima, sada ABA nema usvojene propozicije, proces se nastavlja, znamo ko je suvlasnik, ali je vrijeme izgubljeno i čekamo presudu. Dobro analiziramo sve kao i kriterijume suđenja”. – kaže Čović.

Crvena zvezda se nalazi u donjem dijelu tabele Evrolige?

“Nije kasno za Top 8, razlika je 2-3 pobjede i ukolko se stabilizujemo, serija nas vraća. Nema navijača sada kada dođu protivnici u Beograd, ne izgleda to isto kada su tu bili navijači, ambijent… ne mislim da je kasno možemo da uspijemo u onome što je zacrtano”

Stranci u domaćoj košarci su sve češća tema.

“Jako je teško stvarati igrače i igrati Evroligu. Cijene domaćih igrača su znatno skočile, mi smo htjeli da dovedemo neke, ali to nije bilo u skladu sa našim budžetima. Zabrinut sam za budućnost naše košarke, pa i naša reprezentacija je izgubila od Švajcarske. Mi nemamo zaštitu, djeca od 12 godina odlaze, ljetos sam pričao o tome i kako to rade Real i Barsa kada dovlače mlade igrače. Puno djece odlazi i tu moramo da potražimo zaštitu, više nas niko ni ne štiti” – zaključio je Čović.

2 KOMENTARI

  1. Kakav top 8, pa oni imaju 11 poraza vec sada. O cemu prica ovaj ?? Ne mogu da pariraju nikome trenutno. Imaju pravo da registruju jos maks 2 igraca do kraja sezone od kojih je jedan Noko. Ova ekipa nije ni za cipiripi kup, a ne za EL

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име