Čović
Twitter/Čović

Prvi čovjek Crvene zvezde, Nebojša Čović, prokomentarisao je dešavanja pred početak takmičenja u ABA ligi.

Košarkaška sezona na Jadranu se bliži, timovi su odlično radili tokom ljeta, i sigurno je da nas očekuje nikad uzbudljivija sezona.

Akteulni šampiona ABA lige, Crvena zvezda, napravila je rekonstrukciju tima koji kao i svake godine ima najviše ambicije.

Gostujući na televiziji „Happy“, prvi čovjek crveno-bijelih dao je odgovore na brojna pitanja.

Nebojša Čović se osvrnuo na intervju koji je nedavno dao funkcioner Partizana, Zoran Savić, u kom je spomenuo da u ABA ligi postoji sukob interesa.

– Vidim rane komentare kako pucamo sebi u nogu, ubacivanje u kontekst Zvezda – FMP, o sukobu interesa. Da vam kažem zvanično, taj sukob interesa i ta priča, bila je namještaljka i podvala. Kada niste imali rezultat, onda ste ubacili to. I išlo je preko mojih leđa, mog sina, moje porodice. Da nas niko nije zaštitio. Na kraju krajeva, ABA ligom će u ovoj sezoni predsedavati predsjednik FMP-a – izjavio je predsjednik Crvene zvezde.

On je uvjeren da se ta priča ne odnosi na Crvenu zvezdu, već je „lopticu prebacio“ na crnogorske klubove.

– Tako da se ta priča nije odnosila na nas, mislim da se više odnosila na neke crnogorske klubove, koji su u sukobu interesa, jer su se plasirali u prvu ABA ligu. Zvezda insistira da se u tim društvenim dokumentima dođe do pravih pravila, vezanih za sukobe interesa. Ta dokumenta nikako da se usvoje, jer kad se usvoje biće mnogo reda. Mi u tu polemiku nećemo ulaziti – dodao je Nebojša Čović.

Zatim je nastavio o budžetu crveno-bijelih.

– Zvezda je prošla kroz tešku sezonu, imali smo ogroman deficit između 2.500.000 ili 3.000.000 eura. Primjera radi, projektovali smo 1.750.000 eura u budžetu od prodaje karata, a prošle sezone smo od toga obezbijedili prihod 50.000 eura, znači tu smo u manjku 1.700.000 eura. Za putovanja je projektovano 250.000, a potrošili smo 750.000 eura, jer smo sve skoro morali da putujemo čarterom. Mislim da ćemo imati dobar, respektabilan tim, ne zaboravite da košarkaški klub Crvena zvezda u globalu, u cijelom srpskom sportu, igra najviši nivo takmičenja- počeo je Nebojša Čović pa potom dodao:

– Naš budžet će biti 5.400.000 eura, pričam o prvom timu, da ne bi bilo komentara na društvenim mrežama. Povremeno se uključim na društvene mreže da vidim kakvo je mentalno stanje nacije i stalno se razočaram. Pričaju o nekom minimumu u Evroligi, od nekih 7.000.000 eura. Da, taj minimum će se primjenjivati u sezoni 2022/2023.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име