Čović
Twitter/Čović

Kada predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović krene da priča o aktuelnostima u klubu ne može da ne bude zanimljivo. Tako je bilo i ovoga puta.

Prvi čovjek crveno-bijelih je govorio zaista o mnogo čemu, a mi nećemo da dužimo već krećemo odmah.

Prvo pitanje koje se povelo je o tome da li će Čović i u novoj sezoni ostati na mjestu predsjednika kluba.

– Još u februaru sam rekao da će odluku donijeti moje zdravstveno stanje. Nisam još uvijek u takvoj formi za tako odgovoran posao. Nisam neodgovoran čovjek – rekao je Čović u “Jutru” na TV Prva.

Uskoro bi i tu mogla da padne konačna odluka. Da li će Zvezdu voditi baš Čović ili neko drugi…

– Mislim da će se to znati sredinom septembra. Klub funkcioniše, tamo rade ljudi koji se trude. Iza nas je najgora sezona koju sam mogao da doživim. Nikada nismo imali goru sezonu. Korona je uradila svoje.

Potom je Čović direktno prešao na stvar i govorio o prethodnom treneru Saši Obradoviću.

– Potom su nam se dogodile neke najveće radosti i najveća razočarenja, u smislu trenera kojeg smo tada imenovali, Saše Obradovića. Nevjerovatno je da legenda Zvezde Saša Obradović naplati 645.000 eura za četiri mjeseca?! I te priče “o ljubavi u sportu”, to je ljubav do poslednjeg eura u sopstveni džep. Svi koji pričaju o ljubavi u sportu nisu iskreni.

Kao juče predsjednik Partizana Ostoja Mijailović tako je i Čović javno izašao sa budžetom kluba za ovu sezonu.

– Naš bruto budžet za prvi tim će izaći 5.100.000 eura. U tom bruto budžetu nisu samo naknade košarkaša, već i menadžerske provizije, plaćanje stanova, obezbjeđivanje automobila i nešto što mora da bude zakon, a ne povjerenje – ugovor.

Prvi čovjek Zvezde je potvrdio da se duguje veliki novac za porez “u iznosu od 30 miliona dinara za PDV, ali to je posledica korona udara”.

Kada je već bio kod budžeta, Čović je napomenuo da je prošle sezone doživljen veliki udarac.

– Došlo je do deficita u budžetu. Planirano je na primjer 250.000 eura za putovanja. Igramo Evroligu, to je najjače takmičenje u Evropi u bilo kom sportu. Mi smo potrošli 750.000. Planirali smo milion i 750.000 karte, a prihodovali smo nepunih 50.000. Kada se sve sabere to izađe oko 3.000.000 eura. Uspjeli smo to da umanjimo na 2.500.000.

Čeka se još samo da Zvezda dovede centra, a to bi mogao da bude Matijas Lesor.

– Imamo respektabilan, jako dobar tim. Ostaje još jedan igrač da se dovede, bar po treneru – centar. Vidim priču oko Lesora. On jeste u razmišljanjima, ali i neki drugi. To će se riješiti u narednim danima.

Ponosan je Čović na sve što su crveno-bijeli uradili ne samo u prošloj sezoni već za vrijeme njegovog mandata.

– Uzeli smo sve što smo mogli da uzmemo. Kup, ABA ligu, domaću ligu. Koliko je ovo rukovodstvo u Zvezdi, osvojili smo 17 trofeja, ne računajući mlađe kategorije – zaključio je Čović.

1 KOMENTAR

  1. Koliko god oni bili razocarani sto je Obradovic trazio svoj novac, toliko je i on bio razocaran sto su ga otpustili….Covjek je bio ubijedjen da mu treba jos vremena da uigra tim…. Da li je mogao to je druga prica, ali razocaranje njim je isto kao sto je on razocaran ne ukazanom sansom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име