Crvena Zvezda srušila CSKA nakon produžetaka

Crvena Zvezda pobijedila je šampiona Evrope, moskovrski CSKA, rezultatom 86-84 nakon produžetaka.

U prvom poluvremenu moskovski velikan, CSKA, kontrolisao je igru u potpunosti. Nakon prvih 10 minuta su vodili svega 2 razlike ali su već do poluvremena došli do +8.

U trećoj četvrtini činilo se da je CSKA odmah na startu prelomio meč, serija 6:0 za 35-49 i najvećih 14 poena razlike na meču. Međutim, Saša Obradović je zvao tajm aut nakon kojeg je Crvena Zvezda polako počela da smanjuje prednost. Zvezda gotovo 4 minuta nije dala koš na početku drugog poluvremena.

Crvena Zvezda je odigrala nevjerovatnu odbranu, nakon početne serije od 6:0, CSKA je uspio da ubaci još samo 2 poena do kraja treće četvrtine. Serija 9-0 za domaće i u poslednju četvrtinu se ušlo sa +5 za Moskovljane.

U poslednjoj četvrtini CSKA je odolijevao sve do pred kraj utakmice ali je Zvezda na 60ak sekundi do kraja meča uspjela prvi put da povede nakon prve četvrtine. Davidovac je imao ofanzivni skok i doveo Zvezdu u prednost – 71-70. U narednom napadu Heket ostaje sam i pogađa trojku, dok je Lojd fauliran i postiže oba bacanja. Na kraju 40. minuta rezultat je 73:73.

U dodatnih pet minuta Crvena Zvezda je bolje počela, dva pasa Ročestija za Terija plus trojka Lojda za pet poena prednosti.

CSKA se ponovo vraća, serija 5-0 i rezultat je 84:84. Lojd pogađa na 30ak sekundi do kraja da bi na drugoj strani terena Rit blokirao Majk Džejmsa. Zvezda u poslednjem napadu ne pogađa i na 8 sekundi do kraja Džejms igra 1 na 1 ali promašuje trojku u poslednjoj sekundi.

Lojd je imao nestvarnu partiju sa 31 poenom i 6 skokova. Volden je dao 12, Jagodić-Kuridža 11, Teri 10 poena. Jagodić-Kuridža je imao 6, Davidovac 5 skokova, dok je najbolji dodavač bio Hol sa 6 asistencija a pratio ga je Ročesti sa 5.

Kod CSKA iz Moskve Heket je postigao 29 poena, Klajburn 18, Majk Džejms i Fojtman po 9 poena. Majk Džejms je dodao i 8 asistencija.

Postavi odgovor