Bogdan Bogdanović
Izvor: Twitter - Bogdan Bogdanović
Sve je bliži kraj NBA sezone, a da li će Bogdanović ostati u najjačoj ligi na svijetu još uvijek je pod znakom pitanja.

Sakramento Kingsi žele da ga zadrže.

On u Kingsima ima status „ograničeno slobodnog igrača” što znači da Sakramento ima pravo da izjednači svaku ponudu koju Bogdanović dobije i tako ga zadrži, ili da odluče da ga prodaju uz zadovoljavajuću nadoknadu.

Bogdan se nakon završetka sezone vratio u Srbiju, a ubrzo su uslijedile promjene u ekipi. Najznačajnija je svakako odlazak Vlada Divca sa pozicije generalnog menadžera kluba.

Divca je u Kingsima zamijenio Monte Mekner, koji izvjesno, računa na 28-godišnjeg beka.

Uspio sam da stupim u kontakt i pričam sa Bogdanom, on je bio veliki dio najboljih djelova našeg tima prošle godine. Veliki je dio ovog tima – naveo je Mekner.

Bogdanović je već imao ponudu od strane Sakramenta za novi ugovor, ali je kako prenose mediji odbio iz finansijskih razloga.

On je došao u NBA kao najplaćeniji ruki.

Kako prenose američki mediji, za potpis Bogdanovića u red su stali Atlanta Hoksi, Njujork Niksi, Detorit Pistonsi, Šarlot Hornetsi, Majami Hit i Finiks Sansi, a pritom sve ekipe mogu da ga priušte, pa će Kingsi imati 48 sati da izjednače ponudu.

Takođe, postoji šansa za “sign and trade” opciju, koja znači da bi Sakramento potpisao ugovor sa Bogdanom i poslali ga u neku drugu franšizu, koja njegov ugovor može da priušti. Takvi se dogovori uglavnom prave pred potpisivanje ugovora.

Ostaje da vidimo koju će opciju odabrati Bogdanović.

18 KOMENTARI

  1. Bogdan bi se uklopio u Memfis koji opet postaje konkurentan a ima i novca da ponudi. Po stilu igre bi mu možda najbolje legli Seltiksi ali oni nemaju slobodnog novca za bekove

  2. Slabo je ovo za Bogdana, slabo u odnosu na potencijal koji ima, neko bi sa ovim u NBA karijeri bio više nego zadovoljan, ali ne i Bogdanović, nadam se da će promijeniti Sakramento za neki “zdraviji” tim i igrati sve bolje i bolje…

  3. Bilo je tih značajnih promjena u klubu ali isto mislim da Bogdanović neće niđe , mada mogla bi se odigrati jedna slobidna na njegov prelazak , čisto da se osiguram

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име