Dejvid Blat
Mandatory Credit: Kelley L Cox-USA TODAY Sports/David Blatt /Reuters via Guliver image
Aleksej Pokuševski privlači veliku pažnju pred NBA draft, a pohvalno je govorio o njemu i trener Dejvid Blat.

Bivši trener Klivlenda smatra da je Pokuševski zbog fizičkih predispozicija jedinstven talenat.

Pokuševski je jedinstven, izuzetno talentovan napadač. On je sada visok čak 215 centimetara u patikama i ima 95 kilograma. Sa podignutim rukama ima oko 280 centimetara. Ima 226 centimetara raspon ruku! To je nevjerovatno.

Glavna prednost Pokuševskog je što je praktično bek u tijelu centra.

Taj dječak može da dodaje, dribla i šutira kao bek. Ima ogroman ofanzivni talenat. Širi napad i to u današnje vrijeme u NBA je mnogo vrijedno.

Prisjetio se Blat i perioda kada je trenirao Pokuševskog u Olimpijakosu.

Sjećam se kad sam ga trenirao kao 16-godišnjaka na treningu Olimpijakosa, protiv veoma iskusnih košarkaša. Događalo se nešto tokom treninga kada bismo se hvatali za glave i govorili “vau, on to umije”. Nevjerovatan momak…

Moraće ipak da poradi prije svega na odbrani i doda dosta mišićne mase.

Ako Pokuševski dođe do trenutka da njegova odbrana nije preveliki problem, njegov napad će biti nevjerovatna vrijednost. Nebo mu je granica ako se razvije na pravi način.

Napominje i sam Dejvid Blat da će bilo koja NBA ekipa morati da ima strpljenja sa Pokuševskim.

Uz sve to rečeno, pred njim je dug put. Nije igrao najjaču košarku. Mora da sazri, da pronađe tim koji će biti veoma strpljiv sa njim i da ga razvija – rekao je Dejvid Blat.

NBA draft je na programu u noći između srijede i četvrtka, a kao timovi koji su zainteresovani za Pokuševskog pominju se Denver, Oklahoma, Bruklin…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име