Deril Mori
Twitter/Deril Mori
Predsjednik košarkaških operacija Filadelfija Seventisiksersa Deril Mori kažnjen je sa 50 hiljada dolara zbog tvita u kojem je objavio sliku Džejmsa Hardena.

Međutim, stvar je u tome što je Mori nehotice podijelio sliku u kojoj ukazuje na sjajne partije u dresu Hjustona koje je Harden imao u prethodnoj sezoni.

Tvit je bio „onlajn“ samo nekoliko minuta prije nego što je obrisan, a Mori je rekao da je on poslat automatski preko aplikacije i da je to bila tehnička greška.

Igračima, trenerima i zvaničnicima NBA klubova nije dozvoljeno da daju komentare koji bi se protumačili kao poziv igračima da promjene sredinu i pojačaju njihov klub – kako javno, tako i privatno. Promovisanje sopstvenih klubova u cilju sticanja novih pojačanja dozvoljeno je samo u toku prelaznog roka u NBA tokom kojeg slobodni agenti mogu da promijene sredine.

Pravilo o „vrbovanju“ postoji u NBA nekoliko decenija, ali je tek poslednjih godina počelo da se strogo primjenjuje. Kazne za ove prekršaje nisu jasno određene, pa zavise od suda administracije lige.

Mori je i u prošlosti kažnjavan zbog svojih tvitova – on je putem ove društvene mreže pružio podršku protestima u Hong Kongu protiv kineske vlade i time uzrokovao veliki problem za čitavu NBA. Liga je zbog toga izgubila mnogo novca uslijed smanjenih TV prava za emitovanje NBA sadržaja u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Harden i Mori su na obostrano zadovoljstvo godinama sarađivali u Hjuston Rokitsima, prije nego što je operativac krajem prošle sezone promijenio sredinu. Harden je već neko vrijeme nezadovoljan statusom Rokitsa i želi da promijeni sredinu, o čemu je i javno govorio.

18 KOMENTARI

  1. Sto mu je to trebalo ako ima iskustva sa istim. Ne bi ja njega ni kaznio ili ok,nema veze,neka ga kazne ali ova suma nek ode u humanitarne svrhe. Hvala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име