Divac
Twitter: Igrao u Džordanovoj eri
Vlade Divac, proslavljeni jugoslovenski i srpski košarkaš koji je imao bogatu NBA karijeru, izjavio je da bi Majkl Džordan danas ubacuvao 80 poena po meču.

On je kazao i da je Džordan ispred LeBrona Džejmsa.

“Evo da vam plastično pojasnim. Da imate Džordana u današnje vrijeme, on bi po ovim pravilima imao prosjek od 80 poena po utakmici. Pa uporedite ko je najbolji. Pravila su se promijenila. Nema više fizičkog kontakta, grube igre i nema fokusiranih obrana. Igra se za publiku, što je lijepo, za koš više, što je također lijepo, ali čini mi se da se izgubila ta konkurentnost. Nezahvalno je uopšte uporediti jednu generaciju s drugom. Skroz su drugačije okolnosti”, kazao je Divac.

On se osvrnuo i na najbolje evropske košarkaše.

“Nisam igrao s Krešom Ćosićem. Bio mi je trener, i to veliki trener, i neko ko je zaslužan za moju karijeru. Od igrača svakako su Dražen Petrović i Arvidas Sabonis na vrhu, ali tu bih stavio i svog saigrača Peđu Stojakovića, koji dobija malo pažnje. Kada vidite u kojem je vremenu igrao i bio All-Star igrač puno puta i pobjednik u šutiranju trica, imao je kvalitet odmah iza Dražena i Sabonisa”, kazao je Divac.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име