Aleksandar Đorđević
Coach Aleksandar Djordjevic/Osman Orsal/REUTERS via Guliver image

Aleksandar Đorđević uspio je da sa Virtusom iz Bolonje osvoji šampionsku titulu u Italiji posle pune dvije decenije, ali to neće biti dovoljno da zadrži posao.

Bez obzira što je njegova ekipa pokazala dominaciju u plej-ofu i sa 4:0 u seriji savladala evroligašku ekipu Armani, nešto ne funkcioniše u odnosu Saše i Virtusa, pa je sve jasnije da će saradnja biti okončana ovog ljeta.

Već nekoliko dana se “govorka” o rastanku, a sada italijanski list “Republika” prenosi da je već određeno da će ga naslijediti španski selektor Serđo Skariolo.

Bolonja i Aleksandar Đorđević će se ipak sastati da “pregovaraju” oko novog ugovora, ali isti izvor sa Apenina navodi da su šanse za njegov ostanak tek 30%, pošto je Virtus već neko vrijeme u dosluhu sa italijanskim trenerom.

Podsjetimo, srpski stručnjak je usred sezone već bio dobio otkaz, pa su se izmirili nakon pobune igrača, ali izgleda da ratne sjekire nisu zakopane.

Za italijanski klub igraju i srpski košarkaši Miloš Teodosić i Stefan Marković, pa se postavlja pitanje šta će biti sa njima ako Aleksandar Đorđević napusti klub, da li će se okušati možda u Evroligi pošto Virtus ni naredne sezone neće igrati najjače takmičenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име