Džikić: Imali smo svoje šanse, bili smo dosta blizu, ali idemo dalje

Aleksandar Džikić, trener Budućnosti, nakon meča rekao je da je njegova ekipa imala šansu da pobijedi Partizan u “Morači”.

Budućnost Voli je u Podgorici poražena od Partizana – 80:72, u derbiju 22. kola ABA lige.

“Čestitam Partizanu, na kraju su bili konkretniji, bolje su se snašli. Imali smo svoje šanse, bili smo dosta blizu, ali idemo dalje. Sve ovo se gleda drugačije poslije meča u Zadru. Spremamo se dalje, slijede mečevi u Evrokupu i ABA ligi”, rekao je Džikić na konferenciji za medije poslije utakmice.

Ulazak u meč nije bio dobar…

“Krenuli smo dosta slabo, možda su momci i malo “izgoreli”. Potom se vratili i bili na dobrom putu, hvala i navijačima na podršci. Ipak, moram da ponovim da smo ekipa koja ima problema zbog FIBA prozora. Tako je bilo u novembru i sada u februaru, iako podržavamo nastupe naših igrača za nacionalne timove. Ne mogu da budem nezadovoljan izdanjem, ali oni su na kraju pobijedili.”

Partizan je kvalitet pokazao u posljednja dva kola ABA lige.

“Oni su prošlog vikenda dobili Zvezdu, koja je evroligaška ekipa i mislim najbolja. Potom su dobili nas. Mislim da smo igrali dobro, iako je bilo propusta. Nije lako igrati protiv intenziteta u odbrani koju Partizan igra. Malo nam je nedostajalo, promašili smo neke penale, zicere”, istakao je Aleksandar Džikić.

Postavi odgovor