Evrokup je izdao saopštenje u kojem navodi da se odlažu tri meča 5. kola takmičenja uslijed zaraze koronavirusom.

Kako se navodi na sajtu Evrolige, u ovim mečevima se nije stekao minumum uslova da bi se utakmice odigrale

Odloženi su mečevi:

Nanter-Bursaspor – Francuski tim nije imao minimum 8 igrača u protokolu, pa samim tim nije mogao da dočeka goste iz Turske.

Cedevita Olimpija Ljubljana-Promiteas – Zbog izbijanja zaraze koronavirusom, cijeli tim iz Grčke je posalt u karantin (po grčkom zakonu)

Gran Kanarija-Trento – Više košarkaša iz italijanskog tima je imalo pozitivne rezultate na koronavirus, pa se meč na Kanarskim ostrvima odlaže.

Prema novim pravilima Evrolige i Evrokupa, mečevi između ekipa mogu da se odlože najviše tri puta. Ukinuto je prvobitno pravilo da ukoliko neka ekipa ne može da igra, gubi automatski 20:0.

Ipak kako situacija sa koronom, sve više uzima maha, često se pominje mogućnost pravljanja nekog “bubble-a” po uzoru na NBA ligu.

6 KOMENTARI

  1. Kosarka nema smisla ni da se igra kada je ovakvo stanje… skoro svaki mec se otkazuje ,konstatno ima zarazenih igraca .. neka odloze na 15 dana do mjesec pa mozda situacija bude bolja…

  2. A kakva je situacija u cijeloj Evropi dobro je i da su samo 3 meca da se skroz i takmicenja ne odlazu,a kako je krenulo bojim se da ce i do toga doci

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име