Meridianbet: Jean-Pierre Siutat

Žan-Pjer Sijuta, prvi čovjek košarkaškog saveza Francuske, smatra da čelnici Evrolige ne poštuju nikoga.

On je rekao da je Evroliga lijepo takmičenje, ali da ti ljudi nikoga ne poštuju. Ako uzmemo sudije kao primjer, FIBA i KS Francuske ulažu novac kako bi imali najbolje moguće arbitre. Tim sudijama se kasnije daje šansa da sude utakmice u Evroligi. Ali, gdje je kompenzacija Evrolige ljudima koji su uložili napor trenirajući ih?

Njegovo mišljenje je da Evroliga samo želi da uzima, ne dajući ništa za uzvrat.

On smatra da je isti slučaj i sa trenerima i igračima. Nema nikakvog povraćaja investicije, kao u NBA ligi, na primjer. Evroliga samo želi da uzima.

Žan-Pjer je rekao da su klubovima uvijek dozvoljavali da igraju Evroligu i pravili ustupke u rasporedu, ali to neće raditi za Evrokup. Ekipe iz srednjeg ranga mogu da igraju Evrokup i to je dobro za njih, ali neće imati nikakve protekcije. Na ligi je da napravi raspored, a ako klub u istom trenutku igra Evrokup, moraće da odluči.

12 KOMENTARI

  1. Cinjenica je da u Evroligi ne mogu svi da budu sudije i ne mogu svi klubovi da igraju, samo najbolji. Tako da je ovo prazna prica.

  2. Koliko para toliko muzike odavno sport nije sport ,niko nikog ne cineni i ne postuju svi gledaju samo koliko vise mogu uzeti tuzno

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име