Evroliga
Meridianbet: EuroLeague
Evroliga, najkvalitetnije evropsko međunarodno košarkaško takmičenje, usvojila je protokol za narednu sezonu povodom borbe protiv virusa COVID-19.

Pandemija korona virusa je prekinula prethodnu sezonu, zbog čega je pred narednu Evroliga usvojila protokol ne bi li jasno predvidio sve moguće probleme koje epidemija nosi.

Tim protokolom je određeno da u slučaju, da u nekoj dvorani ne bude bilo moguće održavanje utakmice, dozvolom lokalnih vlasti biće dozvoljeno da se ona premjesti u neki drugi grad, a ekipama će biti organizovan čarter-let.

Prema izvorima iz lige, nije bilo razmatranja novčanih kazni usled poteškoća u organizovanju eventualne zamjene terena.

Precizirano je još ranije aktima Evrolige da će tim koji bude odbio da igra utakmicu bez valjanih razloga morati da plati kaznu od 150.000 evra.

Ono što takođe vrijedi istaći jeste odluka da je moguća promjena rasporeda utakmica u slučaju da COVID-19 poremeti planove.

8 KOMENTARA

  1. Valjda cete predhodno razmotriti da li je moguce odrzavati mec u toj sali ili ne,ako jeste tim polazi u taj grad … a ne tako setati igrace i maltretirati a treba da igraju mec odmorni

  2. “… usvojila protokol ne bi li jasno predvidio sve moguće probleme koje epidemija nosi.”
    Mogu da razmujem sve, ali predvidjanje toliko unaprijed? Iskreno ne mozemo da znamo sta ce biti sutra…

  3. Samo malo vise discipline da i ovaj sport ne zavrsi kao svi ostali i bice sve top, nema razloga za toliku brigu i donosenja nepotrebnih odluka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име