Evroligaši trpe milionske minuse

15
135
trpe
trpe
Dok sa nestrpljenjem očekuju nastavak sezone, makar i bez publike, košarkaški evroligaši traže model kako da ublaže ogromne troškove koje trpe.

Prvi čovjek ruskog košarkaškog giganta CSKA Andrej Vatutin očekuje da će ova sezona donijeti gubitak od 5,5 miliona eura, a još više strahuje šta će biti u narednoj .

“Sada je nemoguće bilo šta predvidjeti. Svi klubovi su ostali bez profita. Nema prodaje ulaznica, nema novca od tv prava. Naši troškovi su sada plate za zaposlene”- kazao je Vatutin.

Zbog velikih minusa koje trpe doći će i do revidiranja ugovora igrača.

“Klubovi Evrolige sada ne plaćaju igrače i trenere pošto su u toku pregovori sa sindikatima. Svima je jasno da niko ne može da računa na 100 odsto plate. Do postizanja konsenzusa, neće biti plaćanja.”

U Bajernu je već postignut dogovor da se plate za igrače umanje 30 odsto. Ova mjera će ublažiti krizu u klubu i omogućiti da zaposleni sačuvaju svoja radna mjesta.

“Svi se suočavamo sa ogromnim izazovom. Uticaj pandemije na finansije je ogroman. Samo od prodaje ulaznica naš gubitak je sedmocifren. Naš zadatak nije samo da osiguramo finansijsku i sportsku stranu, već i poslove. Imamo skoro 50 zaposlenih i obavezu da se ponašamo odgovorno”- rekao je generalni menadžer tima Marko Pešić.

Makabi je do daljnjeg obustavio sva plaćanja igračima.

“Pregovori sa sindikatom igrača su u toku i dok se ne završe svi ugovori su zamrznuti. Žao nam je što smo morali da preuzmemo ovaj ekstremni korak, ali situacija koja je nastala nije greška nijedne strane.

Ovo je frustrirajuće.Nalazimo se u situaciji koja se nije dogodila nikada u 80 godina moga života. Nisam mogao da zamislim da ćemo morati da ostajemo kod kuće i da ljudi mojih godina neće moći da vide djecu i unučad”- kazao je povodom novonastale situacije u klubu predsjednik Makabija Šamon Mizrahi.

15 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име