FIBA
FIBA/Sporni detalj
FIBA nije ni prihvatila žalbu Mornara na ishod meča sa Iraklisom u Solunu, u meču FIBA Evropa kupa, koji je Barane koštao plasmana u narednu fazu.

Barani su uložili žalbu, jer su meč izgubili greškom sudija koje nisu svirale silaznu putanju odnosno koš nakon šuta Nemanje Gordića u posljedjoj sekundi utakmice.

Žalba nije razmatrana jer razlog nije “među tri zbog kojih se ekipa može žaliti”, što još jednom pokazuje sve probleme birokratije svjetske košarkaške organizacije.

Ovakva odluka, objasnili su iz FIBA, uslijedila je nakon pregleda izvještaja delegata, izjava sudija, izjave generalnog menadžera Mornara i konsultacija sa sudijskom komisijom.

“Odluke koje se odnose na pravila igre na terenu ne spadaju u jedan od slučajeva/razloga za žalbu”, objasnili su iz organizacije u odgovoru na žalbu Mornara.

Stvar je još kontradiktornija jer u dopisu je priznata greška sudija i navedeno da će oni snositi posljedice zbog toga.

“Sudije su nedvosmisleno napravile grešku. Sudijama i sudijskom odjeljenju je žao zbog greške koja se desila. Sudije će snositi posljedice shodno nivou značaja greške koji su napravile”, navodi se u objašnjenju.

Utakmica u Solunu registrovana je tako rezultatom 83:82, što znači da Mornar neće nastaviti takmičenje u Evropa kupu.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име