Garza dobio pravo da igra za BiH

0
31
garza
Detroit Pistons/twitter Garza
23-godišnji Luka Garza, centar Detroit Pistonsa odobreno je da nastupa za selekciju Bosne i Hercegovine, potvrdila je FIBA.

Garza može da igra samo kao naturalizovani igrač, ali ne kao i domaći što se Košarkaški savez BiH trudio da ostvari.

“Zaista smo pokušali brojnim argumentima dokazati kako Garza zaslužuje status domaćeg igrača u reprezentaciji, umjesto da igra kao naturalizovani, za šta je predviđeno samo jedno mjesto u rosteru. Međutim, FIBA je ocijenila da mu ne može skinuti takozvanu ‘zvjezdicu’, koja označava naturalizovanog košarkaša u timu, zbog toga što nije imao BiH pasoš prije 16. godine”, rekao je generalni sekretar KS BiH Amer Čolan.

Mi smo slali dokumentaciju koja potvrđuje da su Garzini roditelji još od 2008. godine slali zahteve i pokušavali za njega da dobiju pasoš Bosne i Hercegovine, ali su nekoliko puta odbijeni. To očito nije bilo dovoljno. No, dobra je vijest svakako da od sada možemo računati u reprezentaciji na igrača NBA kalibra kakav je naš Luka Garza.

Garza je posle četiri godine na Ajova Univerzitetu, od prošlog ljeta član Detroit Pistonsa koji su ga draftovali u drugoj rundi kao 52. pika.

Ove sezone je u NBA ligi upisao 32 nastupa i ostvario učinak od 5.8 poena i 3.1 skokova po utakmici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име