Evrokup
Izvor: Twitter
Katalonski sportski dnevnik prenosi da se gasi Evrokup i kako se preduzimaju prvi koraci za zatvaranje Evrolige od sezone 2023/24.

Pretpostavlja se, da će se sve ekipe koje započnu tu sezonu već imati neodređeno mesto i da neće postojati više mogućnost naknadnog ulaska, čak ni iz Evrokupa.

Evroliga bi tako bila privatno takmičenje u NBA stilu, svaki novi klub bi mogao da uđe samo po pozivu i da zamijeni nekog od postojećih u slučaju da finansijki ispuni uslove.

“Ovaj projekat predstavlja frontalni obračun sa FIBA i nacionalnim ligama. Pored toga, lige i njihovi nelicencirani timovi u poslednje dvije decenije mogli su da vide kako ih je progresivno zatvaranje Evrolige ekonomski zadavilo čineći ih manje atraktivnim i shodno tome, manje privlačnim sponzorima i drugim finansijerima”, piše Mundo Deportivo.

Očekuje se reakcija na postupak Evrolige, a države Evropske unije poslednjih nedelja su kritikovale neuspjeli projekat kontinentalne Superlige u fudbalu.

Bertomeu je primorano napustio takmičenje koje je pokušao da nametne jer je predviđao zatvaranje Evrolige, sistemom ispadanja iz druge divizije koja bi bila Evrokup. Ovo se neće ostvariti jer je Bertomeu potpisao raskid ugovora zbog pobune većeg dijela klubova. Jedan od zahtjeva klubova je da se eliminuše Evrokup koji košta 7 miliona eura, a prihoduje manje od 3 miliona, pa smatraju da bi novac od gašenja uštedili i podijelili kako bi poboljšali finansijski položaj.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име