Gasol
Pau Gasol during the press conference REUTERS/Albert Gea
Pau Gasol je razgovarao sa španskim AS-om tokom promocije „Ono što je važno je putovanje“, dokumentarne serije od četiri epizode.

Osvrćući se na život poslije košarke, španska košarkaška legenda je posebno spomenula porodicu.

“U NBA vas brojke ubiju. Više od osamdeset posto porodica se raspada nakon što se igrač penzioniše. Značajno je. U ovoj fazi tranzicije već sam uključen u određene stvari. Olimpijski komitet, Los Anđeles, Fondacija, ali morate da znate kako da upravljate time, da budete prisutniji, vodite računa o svojoj porodici, jer ako se pustite porodica je prva stvar koja pati,” rekao je Gasol.

Što se njegovih budućih planova tiče, 41-godišnji penzionisani košarkaš je otkrio da vodi razgovore sa nekoliko NBA timova.

“Želio bih da nađem izvršnu ulogu koja mi omogućava više stabilnosti, manje putovanja, više fleksibilnosti za druge stvari koje su mi važne.”

Govoreći o svojoj odluci da se povuče, Pau Gasol je rekao da je to njegova odluka, iako je tražio savjet od porodice i prijatelja.

“Pokušavate da pitate ljude koji su vam najbliži da li možete da igrate još malo, ali to je bilo na meni. To je zahtjevalo veoma veliku posvećenost u ovom trenutku moje karijere. Na kraju Olimpijskih igara, trebalo mi je mjesec dana da vidim kako se osjećam i da budem veoma iskren prema sebi. Da li sam mogao da igram još malo? Možda. Pod posebnim uslovima i veoma svjestan svog fizičkog stanja. Ali bilo je dobro vrijeme za penziju i veoma sam miran i veoma srećan,” zaključio je.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име