CSKA
Aleksandar Gomeljski / Twitter

Ekipa CSKA susreće se sa raznim problemima, kako rezultatskim, tako i kadrovskim.

Shodno tome, kritike pljušte sa svih strana. A, jedan na najglasinijih kritičara je svakako Vladimir Gomeljski, sin legendarnog Aleksandra Gomeljskog, koji sada radi kao komentator.

Naime, on je nedavno kritivkovao ruski tim, ali brzo se oglasio i Dimitris Itudis.

-Kapiten Nikita Kurbanov trebalo je da ima značajniju ulogu u rješavanju sukoba između trenera Itudisa i Džejmsa. Da je Kajl Hajns (koji je prošlog ljeta prešao u milansku Olimpiju) još u timu, možda bi bilo sukoba sa Džejmsom. Tim nije pronašao lidera u svlačionici. Iznenađen što je kapiten bio pasivan. Ulazak igrača u sukob, čak i talentovanog poput Džejmsa, bio je pogrešan put od početka. Poslednju riječ u timskom sportu ima trener – napisao je Gomeljski.

Stigao je odgovor od Itudisa i to prilično oštar.

-Kritika je da je vi pročitate. Nije me briga šta pišu o meni. Imam stručni štab visoke klase. Asistenti svakodnevno rade na pripremi tima, a ne sjede kod kuće i ne igraju plejstejšen. Mogu i ja da sipam šolju kafe i kritikujem bilo koga. Mogu čak i da kritikujem ljekare. To je demokratija, sloboda govora. Svako može da kaže šta god želi – kaže Itudis i dodaje:

– Ne znam zašto postavljate ovo pitanje, ali u redu. Ja odgovaram. Imam vrlo dobre asistente. Oni znaju šta rade. Znaju kako da pobijede. Jer u klubu rade već duži niz godina. Ovo je prilično očigledno.

Osim toga, pojavile su se i spekulacije da bi Željko Obradović mogao da dođe u CSKA.

Predsjednik moskovskog CSKA Andrej Vatutin kaže da mu je smiješno da uopšte komentariše spekulacije oko toga da će Željko Obradović biti novi trener Armejaca.

-Smiješno mi je da čak i komentarišem te spekulacije. Možda će pisati i da ćemo dovesti Fila Džeksona. Sve to je jedna divlja igra i niko iz CSKA ne može pričati o tome svakodnevno. Mi imamo trenera (Dimitris Itudis, kum i dugogodišnji Obradovićev pomoćnik) kojem vjerujemo u potpunosti – rekao je Vatutin.

2 KOMENTARI

  1. Glavni problem CSKA je povreda Milutinova. Kada se on povrijedio i Šengelija je znatno pao u igri. Nema tu neke filozofije jednostavno tanka klupa. Strelnijeks je jedan od igrača koji urade na terenu koliko bih i ja mogao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име