Gonzales ostaje trener Albe

Trener Albe iz Berlina, Izrael Gonzales, trebalo bi da produži ugovor sa njemačkom ekipom, prenose dobro obaviješteni izvori BasketNjuza.

Obije strane pregovaraju o detaljima sporazuma. Ugovor bi trebalo da bude na najmanje dvije godine, prema izvorima.

Gonzales je potpisao jednogodišnji ugovor i preuzeo Albu prošlog ljeta kada je dugogodišnji glavni trener Aito Garsija Reneses napustio tu poziciju.

Izrael Gonzales je 18 godina aktivan kao trener u profesionalnoj košarci. Karijeru je započeo 2004. godine sa Kantabrijom Baloncesto kao pomoćnik, a dužnost glavnog trenera preuzeo je u decembru 2007. godine.

Gran Kanarija je bila sledeća dugoročna stanica za 47-godišnjeg španskog trenera (2009-17). Tamo je radio kao asistent. Gonzalesovi i Renesesovi putevi su se ukrstili u sezoni 2014-15. Tada je Reneses postao glavni trener kluba sa Kanarskih ostrva. Poslije dvije sezone u kojima je tim završio na petom i osmom mjestu u španskom ACB-u, obojica su se preselila u Berlin.

je dvostruki šampion Njemačke lige (2020, 2021) i osvajač Kupa Njemačke (2020) kao pomoćnik i osvajač Kupa Njemačke kao glavni trener ove sezone. Doveo je Albu na desetu poziciju u regularnoj sezoni Evrolige sa skorom od 12 pobjeda i 16 poraza. Alba je druga u Njemačkoj ligi sa 24 pobjede i 6 poraza.

Postavi odgovor