Popović Grbović
Aba liga/Popović

Crvena zvezda i Budućnost će u petak odigrati petu, odlučujuću utakmicu finalne serije plej-ofa ABA lige. O suđenju se mnogo priča ovih dana, a oglasio se i Goran Grbović.

Legendarni košarkaš Partizana, a sada direktor “Štark arene” u Beogradu za TV Arena sport je rekaao da je suđenje katastrofalno.

-Kao osvedočeni partizanovac, uvijek govorim da je sada trenutak da Zvezda stoji kao prva i poslednja na odbrani srpske košarke. Ovo nije šala. Cijeli sudijski konstrukt… Neko stoji iza toga. Kakav imaju interes sudije da odsviraju kako su odsvirale? Ovo je katastrofalno.

Ne pričam samo o trećoj i četvrtoj, već i o prvoj i drugoj. Niko nikome nije dao da se odvoji, odnosno Zvezda se odvajala stalno, a Budućnost ne – rekao je Grbović i dodao da Zvezda mora “mudro i pametno” da se spremi za naredni meč.

U prva dva meča u Beogradu slavili su crveno-bijeli, koji su danas izdali saopštenje, a u “Morači” Podgoričani.

-Mora da uđe u taj meč svim snagama, nema šta da se gubi, ni da se taktizira. Normalno da će strategija biti kakva treba da bude. A da, treba pritisak da se napravi prije utakmice na sudije, ne kada ona krene.

Sudijska trojka mora da ima isti kriterijum na obije strane parketa, Zvezda prosto mora izvršiti pritisak na suđenje u cilju fer suđenja. Samo to treba da se traži i ništa više – zaključio je Grbović.

3 KOMENTARI

  1. Grbo, skroz si prolupao. Pita li se iko kakva je to Zvezdina odbrana, sve je na ivici žileta, svaki kontakt je na ivici faula. Faul se napravi tako da protivniku ruka utrni, teško je posle toga šutirati, to stvori nervozu kod protivnika. Zvezda jedino može da igra na taj način. Ali u Evroligi takva igra ne prolazi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име