Podgorica igokea budućnost
Izvor: Instagram

Za tačno mjesec dana počinje nova sezona ABA lige. Igokea se potrudila da prije početka sezone predloži promjene i eventualno uvede nova pravila.

Na vrijeme su predstavnici tima iz Laktaša poslali dopis ABA ligi oko promjena da se ne bi dešavalo da se pravila mijenjaju u sred sezone što je Igokea najbolje osjetila na koži u onoj sezoni kada nije igrala Evroligu iako je to pravo izborila na terenu.

No, to je prošlost, a za budućnost Igokea ima predlog. Da se promijeni format ABA lige i da se uvede plej-of sa osam timova umjesto sa četiri kakva je praksa bila do sada.

– Poslali smo dopis, ispred kluba, jer je na prošloj Skupštini bilo riječi o plej-ofu sa osam ekipa. Nakon dugo vremena imamo takmičenje sa 14 ekipa i mislim, po meni, da plej-of od četiri tima gubi smisao. I španska i turska liga igraju tako – rekao je sportski direktor Igokee, Vuk Radivojević.

Ističe legendarni košarkaš da bi takav format doprinio neizvjesnosti u regionalnom takmičenju.

– Mislim da bi bilo veoma zanimljivo za cijelu ABA ligu, ali i za timove, da mogu da nađu neku svoju šansu i da jure to osmo mjesto. Uvijek se u vrhu ističu isti timovi, zašto i neki drugi klubovi ne bi imali priliku da odigraju još nekoliko jakih utakmica. Kada je veći broj timova gubi se neka razlika između njih.

Još jednom je Radivojević ponovio da je predlog Igokee u skladu sa interesima košarke na ovim prostorima.

– Tako da mislim da bi plej of sa osam timova donio mnogo više žara i borbe i ponavljam mnogo zanimljivijom bi ligu napravili – zaključio je Radivojević.

Igokea traži da se tačka oko promjene formata plej-ofa stavi na dnevni red već na narednoj sjednici Skupštine ABA lige.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име