Igor Drobnjak je tihi heroj odličnih nastupa naših košarkaša, za Meridiansport ističe: Ponosan sam!

10
67
Igor Drobnjak iza sebe ima sjajan Eurobasket, FOTO: FIBA
Igor Drobnjak iza sebe ima sjajan Eurobasket, FOTO: FIBA
Crna Gora je završila učešće na Eurobasketu u osmini finala protiv Njemačke, ali je i tada pokazala zube i potvrdila da ovaj tim može da igra sa svima. “Crveni” su odigrali odlično u grupi u kojoj su ostvarili tri pobjede, a posljednja protiv domaćina Gruzije, pečat je na uspješan turnir naše selekcije. Ekipa je pokazala karakter, timski duh, a debitant na velikim takmičenjima Igor Drobnjak svojim igrama pokazao da na njega može da se računa u budućnosti.

Odlično odrađene pripeme, te pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nagovještavale su da Crna Gora može do dobrog rezultata na prvenstvu “Starog kontinenta”. Nijesmo otputovali za Gruziju u najjačem sastavu. Nikola Vučević je odlučio da preskoči ciklus, dok je Nikola Ivanović zbog povrede morao da pauzira – hendikep za našu bekovsku liniju, prije svega na poziciji jedan…

Kendrik Peri je predvodio našu igru na tom polju, a ulogu “back-up” pleja, selektor Boško Radović povjerio je mladom Igoru Drobnjaku i nije pogriješio! Koristio je dobijene minute, polako ulazio u ritam i onda eksplodirao kada je bilo najpotrebnije – protiv Gruzije 22 poena. Svjestan je, kako i sam kaže, ukazane prilike i da mu je ovo od velike koristi za budućnost.

“Samo prisustvo na Evropskom prvenstvu je veliko iskustvo, pogotovo za mladog igrača. Meni se otvorila šansa, dobio sam prostor i ulogu, i mislim da sam je na dobar način iskoristio. Bio bih nezahvalan da kažem da nisam potpuno zadovoljan svojom igrom. Ipak sve ovo rečeno bi bilo potpuno nebitno da se nije napravio ovakav timski rezultat”, ističe Igor Drobnjak.

Činjenica da nismo bili kompletni na ovom turniru, a da rezultat nije izostao, potvrda je da kada imate timski duh, borbenost i energiju – sve je moguće.

“Svakako da su nam nedostajali igrači poput Nikole Vučevića i Nikole Ivanovića. Pošli smo na prvenstvo bez njih ali mislim da je upravo ovaj rezultat u ovim okolnostima ono zbog čega su naši navijači srećni i ponosni na nas. Borili smo se svi zajedno igrali kao pravi tim”, ističe Igor Drobnjak.

Prije pitanja o očekivanjama u novoj klupskoj sezoni pitali smo Igora Drobnjaka kako vidi samu završnicu Eurobasketa.

“Žao mi je što sto je Srbija ispala jer sam navijao za njih nakon što smo mi završili turnir. Stvarno imaju dominantnu ekipu i očekivao sam da će bez problema stići do finala i da će osvojiti turnir. Ipak, to je košarka i ta jedna utakmica se može svakom desiti. Smatram da je svakako dobro prvenstvo”.

Igor Drobnjak
Igor Drobnjak na meču protiv Njemačke, FOTO: FIBA

Nakon završenog Evropskog prvenstva fokus je na klubu, vremena za odmor nema. Igor Drobnjak sada se sprema za nastupe u dresu Budućnosti.

“Dosta je teško ući u novu sezonu nakon ovog turnira jer imamo svega desetak dana da se pripremimo za prvu utakmicu. Teško je i treneru (prim.aut. Vlade Jovanović) koji je nedavno došao da uklopi sve nove igrače kojih imamo dosta. Ekipa će biti dosta mlađa ove godine i mislim da to može biti naša prednost. Imaćemo priliku da se dokažemo i vidimo koliko možemo da postignemo“, zaključuje Igor Drobnjak.

Danas dva četvrtfinalna duela Eurobasketa, Francuska protiv Italije, a Slovenija za rivala ima Poljsku – kvote za te susrete pogledajte OVDJE.

10 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име