ABA liga
ABA liga
ABA liga že se ipak igrati. Na današnjoj sjednici Skupštine ABA lige donijeta je odluka da takmičenje zvanično počne 2. oktobra, što znači da se već narednog vikenda vraća košarka na ove prostore, prenosi portal Mondo.

Bilo je peripetija prethodnih nedelja na Skupštini ABA lige, verbalnih sukoba i ratova saopštenjima, posebno Crvene zvezde i Partizana, međutim na kraju su pronađena rešenja i postignuti su dogovori da sezona počne bez ikakvih problema.

Podsjetimo, u prethodnoj sezoni ABA liga je stopirana sredinom marta, pred poslednje kolo regularnog dijela sezone, a nisu se stvorili uslovi za završetak takmičenja.

U prvom kolu će Partizan igrati protiv Borca, Mega će gostovati Igokei, Crvena zvezda putuje na megdan Ciboni, a FMP će igrati protiv Primorske, koja je uprkos finansijskim problemima ostala učesnik ABA lige.

“Prisutni članovi Društva ABA j.t.d. su još jednom istakli veliko zadovoljstvo što će se posle neočekivane duge pauze utakmice ABA lige vratiti u dvorane i što su u izuzetno konstruktivnoj atmosferi napravljeni svi koraci koji su osigurali početak sezone”, dodaje se u saopštenju objavljenom na sajtu ABA lige ovog popodneva.

Takođe, ovim su otklonjene prepreke da Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović preuzmu funkcije i praktično vode ABA ligu.

Izabran je i novi disciplinski sudija, potvrđen je mandat Saši Pavličiću Bekiću.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име