Ilić
Aleksa Ilić ( Photo: SC Derby)
Nakon tri minuta igre u drugoj četvrtini meča između SC Derbija i Partizana čuo se aplauz svih prisutnih ljudi u dvorani “Morača” kojim su pozdravili ulazak u igru Alekse Ilića, koji se vratio košarci nakon duge pauze zbog druge teške povrede koljena.

Krilni centar je proveo nepuna četiri minuta na parketu. Upisao je dva poena sa linije penala, kao i jednu asistenciju…

“Prelijepo je vratiti se, pogotovo zbog preduge pauze, želje i isčekivanja za povratkom”, rekao je Aleksa Ilić

Povratkom na teren, Aleksa je za sobom ostavio dug i mračan period u životu i karijeri. U septembru 2020. godine, tokom priprema, drugi put u karijeri je povrijedio koljeno, u oktobru te godine ga je operisao, a onda je počeo naporan put oporavka.

“Oporavak kao oporavak, bio je naporan i nije bio mnogo zanimljiv. Bilo je teško biti sa strane toliki period. Najteže mi je bilo sjedjeti sa strane i gledati utakmice”, istakao je Ilić

Dvije tako teške povrede mnoge bi slomile, ali ne i njega, između ostalog poznat je po atraktivnim zakucavanjima.

“Generalno se dobro osjećam, još sam u tom procesu privikavanja na regularne treninge, ali iz dana u dan je sve bolje. Koljeno reaguje skroz normalno. Zahtijeva određeni tretman, ali nema problema nikakvih.” rekao je on.

Za nastavak sezone na ličnom planu ima samo nekoliko jednostavnih želja.

“Da imam kontinuitet dobrih treninga i utakmica i da vratim ritam košarke u normalu, i to je to.” zakljičio je Aleksa Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име