Turnir Domaćin Svjetskog italija

Očekuje se da Italija bude najozbiljniji protivnik Srbiji na putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju zbog čega se sa velikom pažnjom gleda na svaki potez “azura”.

Zato ćemo se osvrnuti na konačan spisak košarkaša Italije koji je odredio selektor Romeo Saketi za put u Beograd. Na spisku se nalazi 12 imena, od čega su dvojica igrača iz NBA lige.

Spisak Italije: Avudu Abas (Virtus), Simone Fontekio (Alba), Nikolo Manion (Golden Stejt), Nikolo Meli (Dalas), Rikardo Moraskini (Armani), Alesandro Pajola (Virtus), Ahile Polonara (Baskonija), Đampaolo Riči (Virtus), Marko Spisu (Dinamo Sasari), Amadeo Tesitori (Virtus), Stefano Tonut (Venecija) i Mikele Vitali (Venecija).

Poslednji filter selektora Saketija nisu prošli Ruzije i Dijuf. Italijani se nalaze u grupi “B” sa Senegalom i Portorikom. Prvi meč odigraće u sredu 30. juna protiv Senegala, a drugi u četvrtak 1. jula kada će izaći na megdan Portoriku.

Pobjednik grupe igraće u finalu sa najboljim timom “A” grupe u kojoj su Dominikanska Republika, Filipini i Srbija. Samo pobjednik turnira u Beogradu ide na Olimpijske igre u Tokio (23. jul – 8. avgust).

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име