Itudis
Twitter/Itudis
Od kada je preuzeo CSKA iz Moskve, Dimitris Itudis je predvodio ekipu do Fajnal Fora svake sezone u Evroligi, sem sezone 2019/20 koja je prekinuta zbog korone.

Ruski tim se nadao boljem plasmanu od 4. mjesta na kojem su završili u Kelnu ali ostaju optimistični kada je budućnost u pitanju.

“Nije najbolji rezultat za nas. Sve četiri ekipe su ovdje došle da dođu prvo do finala pa onda tek do trofeja. Na Fajnal foru uvijek je stvar jedne utakmice. Pobjednik naše utakmice polufinala je odlučen sa jednim ili dva šuta.” – rekao je Itudis.

Ekipa CSKA je u polufinalu izgubila od Efesa a onda i od Olimpije Milano u meču za treće mjesto.

„Nadmetanje za treće mjesto ne može se smatrati važnim, kao što su pomenuli igrači i drugi treneri. Nema vrijednosti za pobjedničku stranu. Ali mi smo profesionalci i reagovali smo u skladu s tim. Vjerujem da smo utakmicu započeli dobro. Međutim, nismo pogađali naše šuteve. Imali smo dosta izgubljenih lopti u drugom poluvremenu i postigli smo samo 11 poena.“ – rekao je Itudis i nastavio:

„Generalno, osjećam da možemo vidjeti neke pozitivne stvari. Očigledno je da nam Fajnal for ostavlja gorak ukus. Svi u CSKA su željeli da odbranimo titulu. Učinili smo solidan napor s obzirom na probleme sa kojima smo se suočavali tokom sezone. Svi smo dobro obavili svoj posao. “

Itudis, pedesetogodišnji strateg, posmatra kraj ove sezone kao start sledeće.

“Vjerujem da pripreme za sledeću sezonu počinju sada. Očigledno, razgovaramo o idućoj sezoni sa Andrej Vatutinom i drugim zaposlenima u klubu kako bi došli do poboljšanja.

“Naš tim ima sadašnjost i budućnost. To je važno.”

CSKA je od 2013. godine svake godine na Fajnal foru, međutim, Rusi žele da se sistem promijeni i da se igra do kraja u plej of serijama.

“Mi želimo da se sistem iz Fajnal Fora promijeni u Plej of serije”, potvrdio je Itudis. “Pričali smo o ovome i ranije. Očekujemo da se ovo desi u budućnosti.”

9 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име